Недоволството във Франция не стихва след смъртта на 17-годишно момче,

...
Недоволството във Франция не стихва след смъртта на 17-годишно момче,
Коментари Харесай

Стотици арестувани и нови сблъсъци между демонстрантите и полицията във Франция

Недоволството във Франция не стихва след гибелта на 17-годишно момче, което беше убито от служител на реда в парижкото предградие НантЕр, откакто не спряло автомобила си за инспекция.

Въпреки апелите на управляващите за усмиряване на напрежението – за 4-те поредна нощ протестиращи влязоха в конфликт с полицията, разрушиха магазини и възпламениха транспортни средства в редица огромни градове, измежду които Лион, Марсилия и Париж. Заради митингите управляващите активизираха 45 000 служители на реда и жандармеристи. На места органите на реда използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян събралите се хора.

Министърът на вътрешните работи заяви, че на територията на страната са били задържани близо 500 души. По думите му обстановката е била по-спокойна спрямо ден по-рано. Трамваите и рейсовете от публичния превоз в цяла Франция краткотрайно стопираха работа. А митинги още веднъж имаше и в прилежаща Белгия – групи младежи се събраха на няколко места в белгийската столица Брюксел. За арести се оповестява и там.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР