Недоволството в Северна България расте заради новото разписание на БДЖ,

...
Недоволството в Северна България расте заради новото разписание на БДЖ,
Коментари Харесай

Недоволство заради ново разписание на БДЖ

Недоволството в Северна България пораства поради новото разписание на БДЖ, което планува някои влакове за по-малките обитаеми места да спрат. За момента обаче измененията са към момента във фаза публично разискване, споделиха от железниците. 

Окончателните промени ще са ясни до края на идната седмица, споделиха за bTV от железопътната компания. А измененията ще влязат в действие от средата на месец декември.

„ Въпреки че БДЖ се субсидира от страната за осъществяване на обществената услуга, въпреки всичко разноските за поддръжката на една железница изобщо не са дребни. Ние не сме лишили нито едно обитаемо място или линия от минималната транспортна услуга досега “, изясни инж. Венцислав Славков – шеф на „ БДЖ – Пътнически транспорти “.

Сред градовете, които ще бдат ощетени от измененията, са Троян и Трявна, където зрее неодобрение от жители, а локалните управляващи са алармирали регионалните шефове и управлението на БДЖ. 

От община Трявна ще се борят до дъно, с цел да запазят вечерния трен от Стара Загора, който се отстранява в новото разписание на БДЖ.

„ Този трен стопира връзката на Южна със Северна България повече от 14 часа. Първият трен, който е на идващия ден е на 9:17 часа. Това е проблем, ние имаме студенти, които пътуват, туристи, които пътуват “, изяснява зам.-кметът на Трявна Жасмина Лазарова.

„ Железниците даже не извършват и обществената функционалност, която имат. Много тревненци употребяват този вечерния трен, той е комфортен. Има хора, които нямат шофьорски книжки, той е единствената връзка с Велико Търново “, добавя кметът на Трявна Пенчо Минев.

Премахването на влака от Стара Загора за Трявна ще остави в изолираност туристическата община и ще прекъсне връзката с Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР