Недоволството на рекордни нива в ГерманияСедем от всеки десет германци

...
Недоволството на рекордни нива в ГерманияСедем от всеки десет германци
Коментари Харесай

Троен удар за светофара

Недоволството на рекордни равнища в Германия
Седем от всеки 10 германци са недоволни от работата на ръководещата “светофарна ” коалиция, състояща се от фракциите на ГСДП, Зелените и СвДП, съгласно резултатите от изследване, поръчано от Bild am Sonntag на социологическия институт INSA.

Както следва от изследването, 70% от германците правят оценка отрицателно активността на обединението на ГСДП, Зелената партия и СвДП. Само 23% от интервюираните са удовлетворени от работата на държавното управление. Според института това е най-ниската стойност за целия интервал на работа на обединението.

Всеки втори последовател на партията SPD е неудовлетворен от работата на “светофара ”, а измежду гласоподавателите на Зелените 44% са дали отрицателна оценка на активността на обединението. Делът на последователите на СвДП, които правят оценка отрицателно работата на кабинета, подхожда на каузи на “недоволните ” в страната като цяло и възлиза на 70%.

Единственият министър, който съгласно резултатите от изследването е получил повече гласове на поддръжка, в сравнение с отрицание, е министърът на защитата на Германия Борис Писториус. Според института 51% от германците считат, че работи “добросъвестно ” и по тази причина е съумял да усили военния бюджет.

Вицеканцлерът и министър на стопанската система Робърт Хабек беше най-разочарован, 65% от респондентите считат, че неговият закон за възбраната на отоплението, който включва последователното занемаряване на отоплителни системи на газ и нафта, е “полупечен ” и би трябвало да бъде усъвършенстван.

Второто място в антирейтинга зае немският канцлер Олаф Шолц, 61% от германците не виждат в него лидерски качества и означават, че той страда от “пропуски в паметта ”. Дейностите на министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах и министъра на вътрешните работи Нанси Феър се правят оценка отрицателно от 55% от интервюираните. Според германците служителите са били по-малко фокусирани върху работата и са обръщали повече внимание на поддържането на обществените мрежи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР