Недоволството е срещу планираните съкращения на бюджетните разходи, които трябва

...
Недоволството е срещу планираните съкращения на бюджетните разходи, които трябва
Коментари Харесай

24-часова стачка блокира обществения сектор в Гърция

Недоволството е против плануваните съкращения на бюджетните разноски, които би трябвало да бъдат признати под натиска на интернационалните кредитори. Стачка блокира публичния бранш в Гърция.

24 -часова стачка паразилизира Гърция по апел на двата най-големи синдиката. Около 30 000 души излязоха на митинг в Атина. Многохилядна проява имаше и в Солун. Гневът е ориентиран против ограниченията на държавното управление, които са в осъществяване на изискванията на интернационалните кредитори.
Давид, пенсиониран механоинженер: От 2008 година до момента Европейския съюз единствено утежнява обстановката. Предполага се, че това е поддръжка за Гърция? Не мисля по този начин!
Плановете на гръцкото държавното управление са фрапантно да понижи пансиите и да усили налозите. Целта е да се подсигурява бюджетен остатък и задоволителен напредък на стопанската система, както желаеха Европейски Съюз, ЕЦБ и МВФ.
Давид, пенсиониран механоинженер: Дългът пораства, безработицата - също. 50% от младежите са без работа.
Стачката засегна публичния бранш. Училищата и съдилищата бяха затворени, работеха единствено незабавните отделения на лечебните заведения, графикът на градския превоз бе мощно нарушен. Фериботите и влаковете стопираха, а всички вътрешни полети бяха анулирани.

Гръцките публицисти също се причислиха към митинга.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР