Недоволство на мюсюлманите в Босна и Херцеговина след коментара на

...
Недоволство на мюсюлманите в Босна и Херцеговина след коментара на
Коментари Харесай

Засрамете се, отвърнаха босненските мюсюлмани на Макрон

Недоволство на мюсюлманите в Босна и Херцеговина след коментара на президента на Франция Еманюел Макрон, осведоми "Политико ".

Френският президент Еманюел Макрон съобщи в изявление за списание "Икономист ", че "Босна е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия ".

В петък в столицата Сараево ръководителят на председателството на Босна и Херцеговина Желко Комшич привика френския дипломат за пояснение.

Сайтът на Радио Сараево излезе със заглавие: "Президентът Макрон: Засрамете се! ".

В Страсбург млади босненци, участващи на Световния конгрес за народна власт към Съвета на Европа, позираха за фотография с обръщение към френския водач: "Макрон, вие сте добре пристигнал в Босна и Херцеговина, нашият дом не е бомба със закъснител ".

Говорител на мюсюлманската общественост в Босна разяснява, че Макрон наскърбява Босна, а в това време Франция има доста по-голяма виновност за всяка джихадистка опасност в Европа. Представителят означи, че 300 жители на Босна и Херцеговина, най-вече дами и деца, са отпътували за бойните полета в Сирия и Ирак спрямо 1900 от Франция, като тези дни се чака повече от 450 да се върнат във Франция.

"Не виждам по какъв начин това е по-голям проблем в Босна спрямо Франция ", разгласи представителят.

Докато мюсюлманите в Босна подлагат на критика коментара на Макрон, водачът на босненските сърби в страната Милорад Додик благодари на френския водач за откровената и вярна оценка.

Додик сподели още, че Комшич не е в позиция да привиква посланика, защото няма консенсус в босненското председателство.

През последните дни френският президент разбуни и духовете у нас, заявявайки, че избира легалните мигранти от Гвинея и Кот д'Ивоар пред незаконните украински или български банди.

Той направи следващото си смело изявление с думите, че НАТО е в мозъчна гибел, а Европа "стои на ръба на пропастта ". С това Макрон си навлече гнева на Ангела Меркел, само че беше поздравен от Русия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР