Недостатъчно спонсорство и дарения са причината да не бъде възможно

...
Недостатъчно спонсорство и дарения са причината да не бъде възможно
Коментари Харесай

Липсата на финанси спира Международния балетен конкурс - Варна

Недостатъчно спонсорство и дарения са повода да не бъде допустимо финансирането на Първия и най-престижен балетен конкурс в света, който е визитната картичка на Варна и България на картата на международното танцово изкуство. Това оповестяват в публично писмо от Фондацията, която го провежда. Повод за това бе обявата за анулация на най-стария балетен конкурс в света “Международен балетен конкурс – Варна ”.

" За да бъде съхранено това значимо събитие, което построява културния облик на България и Варна по света, през 1992 година доцент Емил Димитров дружно със съидейници сътвори фондация ”Международен балетен конкурс - Варна ”. Тя към този момент близо 30 години се грижи за подготовката, провеждането и финансирането на огромното съревнование - набира средства за неговото осъществяване само с помощта на своите спонсори, донори и рекламодатели у нас и в чужбина. Конкурсът обичайно се поддържа финансово главно от Община Варна, а също и от Министерството на културата, което се грижи за наградния фонд. Но приносът на Общината и Министерството не е задоволителен за провеждането на състезанието.

„ С всяка година разноските за провеждането на състезанието нарастват, все по-високи стават и упованията на международната балетна общественост към проявата – споделя ръководителят на фондацията Димитър Димитров. - За страдание постъпленията в последните години не разрешават организирането на следващото издание на състезанието тази година. Съветът на донорите на фондация " Международен балетен конкурс - Варна " благодари на всички фенове и другари на състезанието, на всички медии от България и чужбина, които десетилетия наред отразяват достиженията на лауреатите от Варна. Ние разчитаме извънредно на средства от спонсори, донори и рекламодатели и сме надълбоко признателни на всички, които ни подкрепяха през годините. Но привлечените за тази година дарения не могат да обезпечат финансиране за едно толкоз огромно интернационално събитие, каквото е Първият и най-престижен балетен конкурс в света. Благодарим на всички за интереса към състезанието и към балетното изкуство, разчитаме на вашето схващане и оставаме по отношение на вас в името на танца, който постоянно ни е събирал на Варненската балетна Олимпиада “ – приключва обръщението си към балетната общественост ръководителят на фондация " Международен балетен конкурс - Варна " Димитър Димитров. " - се споделя в формалната позиция на уредниците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР