Неделният ден точно преди седмица започна с първото интервю на

...
Неделният ден точно преди седмица започна с първото интервю на
Коментари Харесай

В страната на Мата Хари и компроматите

Неделният ден тъкмо преди седмица стартира с първото изявление на премира Бойко Борисов след летните митинги. Под заглавието " Политикът, револверът и парите " немският вестник " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " разгласява обясненията на Борисов за фотосите от спалнята му в държавната резиденция. Премиерът декларира, че те са публикувани, поради промените, които прави. И твърди, че е снимала жена, която съпоставя с Мата Хари.

" Имам ли персонален живот? Разбира се, че имам. Ако това интересува хората, мога да кажа: Аз съм човек с човешки потребности….Никога през тези години, когато дама ме е посещавала, защитата не е проверявала чантата й и не я претърсвала…Една красива жена може доста елементарно да преодолее моята защита. Така моите врагове вмъкват златото и пачките в дома ми. Снимат ме до момента в който дремя, а по друго време вършат фотосите с парите и златото на нощното ми шкафче. А също така има и видеозапис, който причинителите демонстрират - може да се види по какъв начин някой се движи из помещението. Показва се банята, съблекалнята и най-после спалнята. Там има доста шкафове, само че индивидът, който снима видеото, отива целеустремено към едно нощно шкафче и дърпа чекмеджето, в което се виждат пари и златни кюлчета ", показва в изявлението българският министър председател.

Снимка: btvnovinite.bg

Интервюто на Борисов сложи нови въпроси: в сигурност ли е българският министър председател, в случай че в резиденцията му влизат хора, без инспекция от НСО. Дал ли е показания министър-председателят пред прокуратурата коя съгласно него е дамата, която е снимала в спалнята му?

Още въпроси сложи и изявлението на Атанас и Пламен Бобокови пред bTV:

" Има един триумвират, който ръководи България - Борисов, Пеевски и Гешев. Единственият човек, който е желал да придобие бизнеса ни, това е Пеевски, само че индивидът, който е провел цялата конспирация, този, който всички познават като прелестен артист в последните 10 години ръководство, той най-малко 10 Oскара за основна мъжка роля заслужава този човек “, съобщи Пламен Бобоков в предаването " 120 минути ".

В деня след изявлението пред bTV Пламен Бобоков получи още едно обвиняване от прокуратурата - за държане на археологически обекти без регистрация. А в средата на седмицата вестник " Капитал " заяви, че комисията по вътрешна сигурност към Американския Сенат проверява депутатa от Движение за права и свободи Делян Пеевски за това, че се е опитал да прикрие незаконни заплащания през медиатори, с цел да наеме американски лобисти, които да подобрят репутацията му в Съединени американски щати. От изданието се базират на лобистка компания, която съставлява семейството Бобокови в Съединените щати.

А на наша територия се заприказва за отсрочване на изборите. Според ЦИК която дефинира датата, президентът би трябвало да регистрира епидемиологичната конюнктура в страната.

" Президентът може да реалокира датата, с която ще бъде избран изборния ден е в границите на два месеца по конституция - до края на месец май “, изясни Таня Цанева – представител на ЦИК.

От ГЕРБ не се произнесоха по тематиката, само че Движение за права и свободи и Обединените патриоти излязоха с причини за какво е добре да има отсрочване на изборите.

" Изборите ще се проведат в по-добра здравословна среда и с идното имунизиране бихме били в по - добра обстановка април или май в сравнение с в края на март ", съгласно Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

" Не можем да лишим хиляди хора от глас, когато те са сложени под карантина би трябвало да се откри баланс сред тези два претекста ", счита Искрен Веселинов от " Обединени патриоти ".

От Българска социалистическа партия желаеха да останат през март, а от администрацията на президента оповестиха, че той не планува отсрочване.

И още една тематика сложи гостуването на земеделския министър Десислава Танева в утринния блок на bTV. С пари от Европа България ще възвръща напоителните системи.

" Това възобновяване е извънредно належащо, системите не са задоволително добре подържани или унищожавани в продължение на 30 години “, уточни министърът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР