Неделка Преждарова работела като началник на “Икономическа полиция” в ПазарджикБила

...
Неделка Преждарова работела като началник на “Икономическа полиция” в ПазарджикБила
Коментари Харесай

Спипаха МВР-шефка да краде крем за 20 лева

Неделка Преждарова работела като шеф на “Икономическа полиция” в Пазарджик
Била е ръководител на Областния публичен съвет против корупцията

Излязла в болнични след случая

Шефката на “Икономическа полиция” в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик е била хваната да краде козметика в аптека в града. Неделка Преждарова е била снимана от охранителна камера по какъв начин смъква опаковката на крем, която е маркирана с чип, а по-късно прибира скрито тубата в чантата си. От магазина незабавно подали сигнал, който стигнал до дирекция “Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи и казусът е бил документиран.

Събрани са показания от чиновниците на аптеката, свалени са и записите от охранителните камери. Доказателства са били предадени на прокуратурата, само че се оказало, че там не могат да образуват досъдебно произвеждане, поради ниската цена на отмъкната стока - към 20 лева За случая е било известено и управлението на пазарджишката дирекция на Министерство на вътрешните работи, където към този момент е формирано дисциплинарно произвеждане.

След абсурда Преждарова е заплатила крема и е излязла в болнични. Тя най-вероятно ще бъде дисциплинарно уволнена за нарушение на разпоредбите и нормите на Етичния кодекс за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи и уронване престижа на службата, споделиха нейни сътрудници. Шефката на “Икономическа полиция” е добре позната в града. До 2008 година е работила като преподавател по география и стопанска система в СОУ “Георги Брегов”, където е била извънредно обичана от децата. През 2004 година тя става публичен медиатор (омбудсман) на Община Пазарджик. След 8 месеца е заменена, като прави няколко обществени доклада за активността си пред медиите. По същото време Преждарова работи и като ръководител на Областния публичен съвет против корупцията с приемни в постройката на Областна администрация.

След като напуща учебното заведение, в което преподава, Преждарова стартира работа в полицията като дознател. Минава през всички равнища на системата на вътрешното ведомство - шпионин и началник на отдел. На 17 юни 2000 година е нараснала до шеф на бранш “Икономическа полиция”. Тя неведнъж е награждавана за реализирани резултати, фамилна е, с две деца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР