Неделино организира с благотворителна акция в помощ на две деца,

...
Неделино организира с благотворителна акция в помощ на две деца,
Коментари Харесай

Община Неделино помага на две деца сираци

Неделино провежда с благотворителна акция в помощ на две деца, които останаха сираци. Шестокласниците остават без майка преди 9 години, а татко им почива преди два дни. И двамата родители умират от онкологични болести.

Всички поданици на града са потресени от нещастието и желаят да оказват помощ на децата.

„ Най-спешно първоначално е да имат човек до тях. Една от сестрите ми пое грижите. Тя ще стане аставник и ще опитаме да запълним празнотата. Но няма по какъв начин да се балансират нещата”, разяснява чичото на децата в утринния блок на Нова телевизия.

Кметът на града Боян Кехайов изясни, че страницата на общината в обществените мрежи е залята от претенции на хора да оказват помощ на децата. „ От разнообразни краища на страната са. Имаме от Австралия, от цяла Европа. От наши съграждани, които живеят и работят в чужбина”, изясни градоначалникът.

"Част от популацията подари средства, друга част помогнаха посредством материални неща ", разкри кметът на Неделино.

„ Засега ние осигуряваме всичко, което е по силите ни, с цел да може децата да завършат сполучливо образователната година”, увери шефът на учебното заведение, където шестокласниците учат.

„ Досега не съм имал съществени проблеми с децата. Според мен в този миг те имат потребност от обич и почитание, а не от съжаление”, добави класният им началник.

Желаещите да оказват помощ може да се свържат с Община Неделино.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР