Небостъргачът на фирма Артекс на столичната улица Златен рог да

...
Небостъргачът на фирма Артекс на столичната улица Златен рог да
Коментари Харесай

Гражданите искат ДНСК да бутне незаконната част от ”Златен век”

Небостъргачът на компания ”Артекс ” на столичната улица ”Златен рог ” да бъде съборен. Това желаят хората от Инициативен комитет ”Лозенец ”, които са ”срещу противозаконното строителство на 120-метровата постройка ”.
Те упорстват за " неотложно прекъсване на градежа, разрушение на нелегално издигнатото и оставка на шефа на ДНСК Иван Несторов и всички длъжностни лица, виновни за неспазването на закона ", пишат от ИК. Бъдещите си дейности жителите ще разгласят през днешния ден в градинката пред небостъргача, като Денят на лъжата 1 април е определен алегорично.

През последните седмици станахме очевидци на безкрайни несъгласия и прекачване на топката сред институциите в опит да защитят противозаконното строителство на постройката, наречена " Златен век ". Нито една от тях не пое отговорност да приложи закона и да забрани 34-етажния градеж, който се трансформира в знак на корупцията, настояват от ИК " Лозенец ". Според тях обясненията на шефа на ДНСК преди дни е била " засегнатост за интелигентността на всеки рационален човек ".

От Инициативен комитет " Лозенец " упорстват ДНСК да не чака съдът да ги принуди да се произнесат легален или противозаконен е градежът, а да подхващат ограничения за прекъсването и събарянето на нелегално издигнатата част от небостъргача. Хората желаят още планът на постройката да бъде модифициран и да се приведе към условията на Общия организационен проект за височина до 26 м, а не както сега изграждащите се 100-120 м.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР