Небивал международен скандал е напът да взриви българо-американските отношения ако

...
Небивал международен скандал е напът да взриви българо-американските отношения ако
Коментари Харесай

Атанас Чобанов изнудва щатски дипломати със СРС-та

Небивал интернационален скандал е напът да взриви българо-американските връзки в случай че родните служби незабавно не озаптят самоопределилият се за проверяващ публицист Атанас Чобанов.

Оказва се, че записите на диалога с хора от посолството на Съединени американски щати през м. януари т.г. напълно не са казус, а постоянна процедура на наглия предател.

До нас доближи информация, че откакто посолството на Съединени американски щати излезе с преднамерено послание, осъждащо подлите дейности на Чобанов, преди дни той бил заплашил в прав текст почитан американски посланик, че в случай че амбасадата продължи да се дистанцира от него, той щял да оповести записи, в които двамата си приказват за разполагане на нови американски бази в прилежащи нам страни.

Пикантните срс-та съдържали данни и за секретни опити с химически субстанции, които американските военни разработвали в никому незнайни лаборатории на някогашни руски републики. Строго секретната информация била получена при голям брой сякаш почтени и другарски диалози на Чобанов с US-дипломата.

Обиграният драскач на клюки години наред се присламчвал към голям брой авторитетни фигури и висши дипломати в щатското посолство сякаш под предлог, че ще ги зарежда с конфиденциална информация за родния политически и бизнес живот.

На процедура Чобанов им подхвърлял съшити с бели конци партенки, които или изсмуквал от пръстите си, или ги преписвал от конгреси на конспиратори с потвърдени ментални отклонения. В подмяна на това той се добирал до военни секрети от най-голям порядък, които изкусно измъквал от доверчивите и симпатизиращи му висши чиновници в посолството, и които грижливо записвал с мобилния си телефон и със специфични разследващи средства.

Чобанов, който между другото е шурей на авторитетния и непосредствен до Путин публицист Виктор Онучко, се хвалел пред останалите медийни остриета от шайката на Иво Прокопиев, че разполагал с цяла “фонотека ” гласови записи с висши дипломати от посолството на Съединени американски щати. Той подробно записвал с телефона си всяка среща с американците без значение дали рандевутата ставали на “Козяк ” или в други местоположения на столицата.

Съществуват обосновани догатки, че противозаконните записи на Чобанов в посолството на Съединени американски щати към този момент били влезнали в послание и захранвали цяла плеяда публицисти, платени от Кремъл. За да не става ясна връзката, Чобанов предавал флашки със записи на жена си – съветската журналистка, основана на прикритие в Париж Мария Онучко. Тя имала задача да ги предава на други съветски емигранти, а те – на писачите от кремълската агитация по целия свят.

Така данни с високо равнище на секретност стигали освен до противников медии, само че и до висши съветски военни с помощта на Чобанов, твърдят ни нашите източници.
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР