“Небесни ментори. Турнир на обединението с това име ще почете

...
“Небесни ментори. Турнир на обединението с това име ще почете
Коментари Харесай

Небесни ментори обединиха футболисти, съдии и журналисти в памет на легенди

“Небесни ментори ”. Турнир на обединяването с това име ще уважи паметта на емблематични фигури за българския футбол. Футболисти, интернационалните съдии и спортни публицисти ще излязат в миксирани тимове в шампионат в памет на Иван Вуцов, Стефан Орманджиев, Борислав Александров и Георги Цветанов. Идеята е на сина на Цветанов - някогашния арбитър Цветан Георгиев, обединил и синовете на Вуцов - Велислав и Руслан, и Орманджиев - Стоян. Отборът на Иван Вуцов ще носи името “Небесни национали ” и посредством него ще бъдат почетени и други умряли футболни митове - Красимир Безински, Сашо Костов и Павел Панов.

Петър Хубчев, Георги Иванов, Сашо Александров, Велизар Димитров, Христо Янев, Владимир Манчев, Ваня Джаферович са измежду някогашните футболисти, които ще вземат участие в шампионата на 1 май въз основата на БФС в “Бояна ”. Вили Вуцов ще бъде арбитър, а Цветан Георгиев и Стоян Орманджиев ще са измежду играчите.

Стоян Орманджиев, Цветан Георгиев и Вили Вуцов - синове на Стефан Орманджиев, Георги Цветанов и Иван Вуцов, оповестиха самодейността “Небесни ментори ” в памет на бащите си и други умряли фигури от българския футбол. СНИМКА: НАЙДЕН ТОДОРОВ

" Обединявайки някогашни и сегашни интернационалните съдии, публицисти и футболисти, морално ще продължим задачата на нашите родители да сплотяват. Като наследници ние имаме моралния ангажимент да държим загатна за родителите си жив. Когато баща си отиде, си дадох дума да създадем шампионат в негова чест, тъй като футболът беше животът му. С течение на времето се зароди концепцията шампионатът да не е отдаден единствено на него, тъй като за малко време си отидоха и доста от неговите другари. Затова взехме решение шампионатът да е в памет на всички тези футболни персони ", описа Цветан Георгиев.

" Всички ние сме изгубили родител - някой по-скоро, различен - по-отдавна. Но болката си остава все по този начин огромна. Затова благодаря на Цецо за концепцията. За голямо страдание неприятните вести не престават. Затова в последния миг преценихме тимът на Иван Вуцов да отдаде респект и на Красимир Безински, Сашо Костов и Павел Панов. Както е видно и от логото на " Небесните ментори ", трима от тях са със съдийски свирки, а Иван Вуцов - с футболна топка. Така в неговия тим ще се събере почитта към " Небесните национали " на българския футбол. Турнирът е за да си спомним за тези хора, които не бяха просто футболни деятели, а между тях бяха и огромни другари ", добави Стоян Орманджиев.

“Познавайки хората, които почитаме, всички знаем, че те бяха перфекционисти и доста прецизно ще ни гледат от горната страна шампионатът да бъде проведен по най-хубавия метод ”, съобщи Вили Вуцов.

Представителите на тимовете на футболисти, съдии и спортни публицисти в действителност ще теглят карти и ще образуват 4 миксирани отбора с концепцията не за опълчване, а за обединяване. " Има ли топка, има и устремност. Но това ще е другарски шампионат за да отдадем респект и да създадем театър ", добави Цветан Георгиев.

Идеята за " Небесните ментори " ще откри продължение и по време на годишните награди за отличаване на най-хубавите футболни съдии. " Коментирах с футболния съюз, съдийската комисия и Асоциацията на футболните съдии всяка година аз, брат ми Ники и Стоян Орманджиев да връчваме парична премия от 1000 лв. на арбитър или съдийка, който през миналата година е направил човечен акт. Ето, през миналата година наша съдийка избави човешки живот... Непрекъснато се случват неща, обстановки, в които и в цивилния и в професионалния живот, футболни съдии постъпват по извънреден метод. Целта на този тласък ще бъде да се промотира това тяхно естествено човешко държание. Съдиите не са едни черни хора, които имат за цел да тормозят футболисти и фенове, те са доста ерудирани, в множеството случаи - млади, само че и опитни хора, които, повярвайте ми, са много почтени и по тях постоянно се хвърля доста неоправдана тиня. Наградата е алегорична, като получаващият е ще избере за каква благородна идея да я подари. За страдание, непрекъснато има хора, които се нуждаят ", обясни и тази концепция Цветан Георгиев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР