Не знаят правилника на парламента, ако ние се отметнем, кабинетът

...
Не знаят правилника на парламента, ако ние се отметнем, кабинетът
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Кюстендил: Злото не идва никога само. Мислехме, че войната в Украйна е най-голямата беда, но се оказа, че не е така. Ето, започна войната в Израел!

Не знаят правилника на Народното събрание, в случай че ние се отметнем, кабинетът пада. Движение за права и свободи гласоподава с нас. Опозицията би трябвало да събере 121 гласа, с цел да събори държавното управление. Има Такъв Народ, " Възраждане " и Българска социалистическа партия нямат тези гласове. ПП-ДБ нямат математическата опция. Така се обърна към ПП/ДБ водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след мнения на премиера Денков и Кирил Петков във връзка негови думи, че " в политиката най-важна е математиката, изключително когато следва избор на съмнение ". 
 
И добави: В четвъртък ще е говорилня, в петък се гласоподава, математиката не им излиза. Та постове, пояснения, умножение... То е елементарна аритметика, не тригонометрия, стереометрия. Имам шестица по висша математика ", съобщи някогашният министър-председател.
 
 Кметът на Сапарева баня Калин Гелев Кметът на Сапарева баня Калин Гелев Източник: Скрийншот видео кадър
Борисов показа претендентите на партията за кметове и общински съветници в област Кюстендил. Изказващите се от трибуната бяха безапелационни: " Когато пристигна 29-ти, бъдете рационални - номерът е явен, партията е ГЕРБ ".
 
 Кметът на Рила Георги Кабзималски Кметът на Рила Георги Кабзималски Източник: Скрийншот видео кадър
Заедно с водача на ГЕРБ в Кюстендил е националният представител и регионален координатор на партията Христо Терзийски. Той благодари на Борисов и управлението на ГЕРБ за безрезервната поддръжка. " Благодарение на вас устояхме и пред чегъртания, а и арести претърпя нашият водач. Всичко, което е направено при ръководството на ГЕРБ, е съзидателно и устойчиво ", означи Терзийски и показа претендента за кмет на Кюстендил Петър Паунов. " Той е потвърдил какво може и в случай че завоюва още на първи тур, аз съм сигурен, че Кюстендил ще стане още по-хубаво място ", съобщи Христо Терзийски.
 
 Христо Терзийски в Кюстендил Христо Терзийски в Кюстендил Източник: Скрийншот видео кадър
Петър Паунов означи, че последните четири години са били " един нелек път ". " Почувствахме какъв брой е мъчно, когато ти търсиш сътрудници, а останалите търсят предатели ", съобщи той и напомни компликациите, през които е минала общината, както и достиженията, извоювани по време на настоящето общинско ръководство. 
 
 Кметът на Кюстендил Петър Паунов Кметът на Кюстендил Петър Паунов Източник: Скрийншот видео кадър
И даде думата на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. " Злото не идва в никакъв случай единствено. Мислехме, че войната в Украйна е най-голямата неволя, само че се оказа, че не е по този начин. Ето, стартира войната в Израел ". Борисов напомни помощта, дадена на кметството в Кюстендил по време на ръководството на ГЕРБ и още веднъж съобщи: " Сложно е да се приказва в предизборна обстановка при положение на две войни. Ние сме солидарни с Украйна и направихме това, което държавното управление на Кирил Петков, Слави Трифонов и Корнелия Нинова в предходния мандат не направиха. Ние осигурихме военната помощ за Украйна ".
 
Лидерът на ГЕРБ разяснява и задочните отговори на Николай Денков и Кирил Петков във връзка с негови думи за математиката във вота на съмнение. " Завчера се пошегувах, че математика е вотът на съмнение и те всички започнаха да пускат постове и да се възбуждат. Правителството може да падне единствено, в случай че или Политическа партия, или ние се оттеглим. Та чак постове, та чак умножения и деления. Проста аритметика! Не алгебра, тригонометрия или стереометрия. Имам шестица по висша математика. По-добре я знам от тях ". 
 
Борисов напомни иронията с " джипката ", от която хвърлял пари и попита: " Колко здания санирахте последните три години, уважаеми? Нула. Поне за това си мислех, че българинът ще реагира, тъй като е водеща завистта към комшията. Но три години нищо! Половината блокове санирани, другите стоят - олюпени, грозни. Много забавна логика на психиката имаме! Тука като дойдех, кметът като ме захване - пък Коридор 8, пък контролно-пропусквателен пункт, къде ви е разширението в този момент? Това са три години пропиляно време! Автомагистрала " Струма ", както съм я оставил с тунелите и мостовете, не е мръднала ", възмути се някогашният премир.
" Искам да ми кажете - аз ли мисля неверно или ние бъркаме общо. Всичките пари, които съм дал, се знаят - за стадиона, за селата, за църквите. А на този господин политолог, който ми правеше разбора по една телевизия тази заран, ще му кажа: " Когато потегли с нас бюджета, имаше 12 милиарда лв. " мазнинка ". Три години - и в този момент сме на опашката ". 
 
Борисов напомни, че преди три години държавното управление на ГЕРБ-СДС е имало подготвен План за възобновяване. " Урсула отиде, даде на Мицотакис, на Пленкович, България ни заобиколи, тъй като нямахме държавно управление. Три години се изредиха какви ли не. Но План за възобновяване се опитваме да създадем чак в този момент. ГЕРБ го няма от три години, сътрудник. Защо не си направихте еврофондовете, за какво не си направихте Плана? ". 
 
" Така че - избор няма да мине. Това е ясно. План за възобновяване (аз благодаря на Делян Добрев, че ги хваща - но те се били " объркали " ). Кмете, ти ме предизвика, обърна се водачът на ГЕРБ към един от изказалите се кметове. Питаш по какъв начин устояваме. Издържаме, тъй като няма нищо по-добро. Има и с какво да се похвалим, само че това, което локалната власт се интересува - те по тази причина три години ви мачкаха, безпардонно ", означи Борисов.
 
" Три години гледаме готиния, променения модел, на който не можеш да му намериш недостатък. Защото не прави нищо. Дават заплати и нищо не вършат. Пък като виждам по какъв начин си мълчахте три години, те може да са и прави ", съобщи водачът на ГЕРБ и добави: " Така че от вас зависи дали ще променим нещо в идващите години. Трябва ни безапелационен резултат! Ако не успехите, ще има сглобки във всеки град. Хем ще сте дружно, хем ще се хейтите при първа опция. Ако това е добре за градовете, направете го. Желая ви хубава вечер и Бог да е с нас, да ни пази българите. Защото тези две войни са риск за тероризма ".
 

 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР