Не зная кой е по-добрият сценарий – предсрочни избори или

...
Не зная кой е по-добрият сценарий – предсрочни избори или
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Правенето на кабинет повече прилича на предизборна кампания

Не зная кой е по-добрият сюжет – предварителни избори или работещ кабинет… Затова в този момент ще обмислям от позиция на шах-мата. Съставянето на кабинет се прави като предизборна акция – върша нещо, само че да не съм най-виновния от това, което върша. Това разяснява в студиото на Българска национална телевизия социологът Първан Стефанов.

Що се отнася до това какво желае Радев, връчвайки мандата на Българска социалистическа партия – при работещ кабинет, няма да му се постанова да работи. Но в случай че не стане – Радев има какво позитивно да извлече. Това че даде мандата на Българска социалистическа партия значи, че е останала една отворена врата. Той не подходи напълно протоколно. Както виждате Българска социалистическа партия са оптимално диалогични, спрямо Политическа партия и Демократична България, където има нишови разлики. Дали са сътрудници или конкурентни – ще го забележим. Определено Политическа партия е по-голямата опасност за Демократична България, само че от време на време заканите са шансове. Така че, не виждам Радев да желае да става проектант на обединението, счита социологът.

Според Симеонов пред Политическа партия има алтернатива – да употребяват положителния трамплин, който социологията им подсказва. Може да не е замайващ резултат. Но има и друга логичност – те имат сила да преодоляват някакви компликации в политиката. От друга страна, Българска социалистическа партия вярно я играе тази игра. Играят хитро, само че играят по ръба. Българска социалистическа партия надали ще приказват за връщане на съветските дипломати. И във връзка с газа – те не приказват непосредствено за връщането на „ Газпром “. Те би трябвало да показват този мандат като рестарт на политиката на Политическа партия. Сините също приказват със своите опорни точки, със свои политически пароли. А Има Такъв Народ несъмнено ще имат проблем с представителството в идващия парламент.(…) Има едно общо предизвикателство към престижите. Опасно е дали хората няма да намразят партиите и изборите. Това ме плаши, тъй като ще намразят демокрацията, заключи Първан Симеонов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР