Не знам какво по-различно се случи за Лукойл, откакто заедно

...
Не знам какво по-различно се случи за Лукойл, откакто заедно
Коментари Харесай

Кирил Петков: ГЕРБ и ДПС работят заедно на изборите

Не знам какво по-различно се случи за „ Лукойл ”, откогато дружно с гласувахме решението за дерогацията. Разбирам ги – на доста места съществуващите кметове са техни кметове, и вместо в този момент да се приказва за проблемите на градовете, приказваме за национални проблеми с концепцията да отвлечем вниманието от локалните проблеми, където съгласно мен би трябвало да е същинският спор. Така съпредседателят на „ Продължаваме промяната ” разяснява в ефира на бТВ рецензиите от страна на към кабинета в последните седмици.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 221
„ Ние гласувахме дерогацията да бъде спряна в интервал за 12 месеца. Ако могат да потвърдят, че това може да се случи за 1 седмица, ще го подкрепим, само че желая да чуя действителни причини, а не политически поръчки ”, добави той.

По думите му е ужасно да се стига до коректив посредством конкуренцията, само че разясни: „ По места се заформя нещо забавно – и Движение за права и свободи работят като една политическа групировка. Например в Търговище, Пазарджик и в други градове двете партии поддържат еднакъв претендент за кмет. Мисля, че както ние с Демократична България се обединихме, виждам сходно обединяване с и Движение за права и свободи в локалната власт. ”

„ Премиерът сподели по какъв начин минава през политически рецесии. Неговият рейтинг стартира да се качва над рейтинга над политици като мен, като Борисов. Той демонстрира една неотстъпчивост, когато е уверен в нещо – движещо за него е да не се случи по този начин, че да се сътвори рецесия у нас по отношение на бензина и дизела, а в същото време съветският нефт да спре да бъде главното гориво за България, без да вдигне цените. Той се грижи да има верните политик, само че по сдържан метод, с цел да не платят жителите висока цена ”, съобщи Петков.

В отговор на обвинявания на Делян Добрев от, който твърди, че всякога, в който на масата се сложи тематиката с дерогацията, министър председателят „ хвърчи в Народно събрание с лист, на който написа оставка и споделя на Пеевски и Борисов, че я подава ”, е безапелационен: „ Силата на премиера Денков е, че когато е уверен в нещо, той е доста корав. Той първоначално съобщи, че в случай че промените се случват, той ще продължи да е министър председател.

За възможна ротация на министри, той изясни: „ Точната ни спогодба с е, че в случай че желаеме промяна на министър, и, и ПП-ДБ би трябвало дружно да се съгласят. Това значи, че нито една групировка не може самостоятелно да смени някой министър. Преди един министър да бъде заменен, ние би трябвало вътрешно да решим, че желаеме да го сменим, също да го решат вътрешно, и чак тогава да се случи ротация. ”

„ се оправи брилянтно. Относно вземането на външен дълг – приказват се опорки, които не са правилни. Ние дружно с гласувахме бюджета, в който написа какъв дълг можем да вземем. 3 милиарда от този външен дълг е погашение на остарял дълг, взет от министър Горанов, и останалите са за покриване на 3-те % недостиг ”, разясни още той.

Той е уверен, че идващият кмет на София се споделя. „ Виждам хората по улиците – те видяха, че той е млад, сполучлив човек с емпатия. Вчера имаше среща с пенсионери – те видяха, че той става кмет, тъй като се интересува от тях. Той е почтен, безкористен, има идея, софиянци го припознаха. Аз приказвах с хора от синя София, потърпевши от режима на Държавна сигурност – когато се срещнахме с Терзиев и видяхме честната му идея за смяна в София, ние застанахме до него. ”

„ Показахме в последните 60 дни в Народното събрание, че макар всички противоборства успяхме дружно да създадем промените, заложени в ПВУ още преди година. Въпросът тук е дали, без значение от състава на общинския съвет, да прокара промените за София – смяна в детските градини, тротоарите, зелените пространства ”, сподели още Петков.

На въпрос ще поддържат ли претенденти на, в случай че нямат свои претенденти на балотажи по места, той отговори: „ Не би трябвало да има град в България, в който да не сме първа или втора политическа мощ на балотаж. Играем за победа. Лидерите носят отговорност. За нас властта е смислена, в случай че може да носи смяна. Ако не може – няма смисъл от нея. Ако имаме кметове със същите характерности, каквито има премиера, в случай че хората го харесват, то тези хора могат да трансформират България. ”

Той бе безапелационен, че загубата на изборите по места няма да докара до смяна в порциите във властта: „ Единственият метод да се промени държавното ръководство е в случай че сътрудниците от решат да създадат различно болшинство с „ Възраждане ”, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. ”

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР