Не знам дали е доказано с научни изследвания, но с

...
Не знам дали е доказано с научни изследвания, но с
Коментари Харесай

Той никога не те слуша

Не знам дали е потвърдено с научни проучвания, само че с 98 % акуратност мога да кажа, че всички мъже имат проблем със слушането. И тук не става въпрос за интензивно чуване, предоставяне на препоръки и всички неща, които най-хубавата ти другарка прави. Мъжете просто не умеят да слушат история, по-дълга от минута. И тук не приказваме единствено за гаджето ти, а за приятелите ти от мъжки пол, татко ти, брат ти, роднините ти мъже и който различен се сетиш. Всички сме виждали оня " празен " взор, който просто крещи, че той от дълго време не слуша какво казваш и не може да повтори и една трета от казаното от теб. Вероятно и ти си опитвала следните неща, с цел да може историята ти да бъде чута:

Да приказваш необикновено бързо, с цел да успееш да разкажеш всичко преди той да е извадил " празния " взор.

Да съкратиш историята си до най-малко, спестявайки всевъзможни детайлности.

Да се нацупиш, че не те слуша и с цел да докажеш, че си права, да го караш да преповтори казаното от теб.

Да повишаваш звук, с цел да те чуе и да повтаряш казаното по няколко пъти, надявайки се, че по този начин ще спечелиш вниманието му.

Ако си пробвала това, то знаеш, че никой от тези трикове не оказва помощ. Сякаш всички мъже страдат от ADD (Attention deficit disorder) - Хиперкинетично разстройство с нарушаване на вниманието. В взаимозависимост от критериите на диагностициране почти 3-5% от популацията на света страдат от него, като при мъжете е два пъти по-често срещано, в сравнение с при дамите. Тъй като казусът с неслушането на мъжете не се преодолява, единият ти вид е да го оправдаваш с това заболяване. Можеш също да пробваш и няколко други метода:

Да приказваш по тематики, от които той се интересува или даже главно за него и някъде там да вмъкваш нещо малко по друга тематика, което би желала той да чуе.

Да спечелиш интереса му, като не приказваш доста и го предизвикаш той да се интересува от теб и нещата, от които се вълнуваш. Това е дейно, само че доста мъчно се реализира, в случай че и ти обичаш да се откриваш напълно пред хората.

Да приказваш малко, ясно и структурирано по тематики, които те вълнуват, когато нищо друго не го разсейва.

Всичко това са няколко метода, които можеш да изпробваш, само че те са прекомерно огромен компромис, с цел да спечелиш нечие внимание. А и няма гаранция, че ще постигнеш триумф. Остава ти да се примириш, че мъжете са такива и слушат, единствено когато им се слуша. И в случай че искаш другарска компания, с която да споделяш, можеш да ползваш приятелките си. Ако и те стартират да не те слушат, тогава към този момент имаш проблем и може би си прекомерно бъбрива.

Засега екипът на venera.bg не е разкрил пробван и сигурен метод мъжът да бъде принуден да слуша. Обещаваме обаче, че в случай че успеем да намерим подобен способ, ще ти го разкрием.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР