Не знаем колко пъти целият туристически бранш и всички браншови

...
Не знаем колко пъти целият туристически бранш и всички браншови
Коментари Харесай

Браншът настоява ставката от 9% ДДС за хотели и ресторанти да стане безсрочна

Не знаем какъв брой пъти целият туристически отрасъл и всички браншови организации, би трябвало да повторим по всички вероятни способи, че няма нищо по-нормално, в европейски мащаб, туристическият отрасъл да работи с диференцирана ставка Данък добавена стойност по принцип, а не поради пандемията от COVID-19 или поради някакви други форсмажорни условия.

Това декларират от Съюза на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведнията (БАЗ), обръщайки се към министрите, депутатите и специалистите в Народното събрание.

" Страните в Европа, които от дълго време желаеме да настигнем по стандарт на живот, приходи, качество на предлаганата услуга, интерес към продукта и така нататък от дълго време са осъзнали, че няма по-справедливо и действително решение, от това един бранш да работи с по-различни условия от позиция на данъчното законодателство ", гласи известието.

" Няма да изброяваме страните, в които хотели и заведения за хранене работят от години с понижено Данък добавена стойност, а в условия на пандемия Данък добавена стойност бе понижено в допълнение, като антикризисна мярка. Тук, в България, всичко е " на парче ", от през днешния ден за на следващия ден, в последния миг. Свикнали сме, само че не е редно! А всички ние желаеме смяна! Дотук оцеляхме, някои от нас. Въпреки вас ", декларират от двете организации.

" Намалената ставка за Данък добавена стойност изтича в края на годината, което е след седмица. И макар подадените сигнали и упованията през днешния ден да се гласоподава удължаването ѝ в Народното събрание, това не се случи. Настояваме, за следващ път, за незабавно гласоподаване за опазване на диференцираната ставка от 9% Данък добавена стойност за хотели и заведения за хранене като непрекъсната и безсрочна мярка ", акцентират още от асоциациите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР