Не закъсня потвърждението на днешната ни декларация, с която настояваме

...
Не закъсня потвърждението на днешната ни декларация, с която настояваме
Коментари Харесай

Карадайъ: Скандалният запис означава само едно – незабавни избори

Не закъсня потвърждението на днешната ни декларация, с която настояваме президентът Румен Радев неотложно да дефинира датата на предварителните избори на есен. Скандален запис от съвещание на парламентарната група на Демократична България е следващото доказателство, че договарянията за сформиране на кабинет с третия мандат са безспорен фарс. Демократична България разискват по какъв начин да завоюват време до 15 август, с цел да овладеят КЕВР и “бухалката ” КПКОНПИ.

Това написа водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във връзка скандалния запис от срещата на ПГ на Демократична България от през днешния ден в Народното събрание.

" Изтеклият диалог удостоверява казаното в декларацията на Движение за права и свободи, че изборът на Бойко Рашков за началник на КПКОНТИ е обезпечаване на самобитна бухалка против политическия конкурент от страна на ръководещите. Нещо повече - Христо Иванов разкрива, че в " Продължаваме промяната " има две крила - парламентарно и на Лена Бориславова, всяко от които гледа единствено личния си интерес. А най-скандалното е, че договарянията за сформиране на кабинет са лицемерни и проформа, с ясното схващане, че третият мандат е единствено механически, както споделя Христо Иванов. А до момента в който залъгват обществото със словесни еквилибристики, че договарят за спасяването на страната от тежките рецесии, в действителност към този момент се готвят за избори. Даже са си определили датата - 16 октомври, написа още Карадайъ и акцентира: След този абсурден запис Движение за права и свободи още един път декларира:

- Настояваме за неотложно преустановяване на този фарс, наименуван договаряния за сформиране на кабинет;

- Призоваваме Корнелия Нинова да резервира и дребното й останало достолепие - своето и на Българска социалистическа партия, и да върне мандата веднага;

- Апелираме президентът Румен Радев да насрочи още в понеделник датата на предварителните избори;

- Премиерът Кирил Петков в оставка да излезе и обществено да отговори на въпроса кой ръководи страната. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР