Не вярвам на Буяр Османи в преговорите с България, отстраниха

...
Не вярвам на Буяр Османи в преговорите с България, отстраниха
Коментари Харесай

Никола Димитров: Отстраниха ме заради позициите ми в спора с България

Не имам вяра на Буяр Османи в договарянията с България, отстраниха ме поради позициите ми в разногласието с България, съобщи вицепремиерът по европейските въпроси на Република Северна Македония Никола Димитров в края на уговорката си в държавното управление, оповестяват македонските медии.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 76
Димитров съобщи, че негов дълг е да даде сигнал за паника за договарянията с България, с цел да предотврати, по думите му, неприятни и лишени от достолепие решения. Вицепремиерът уточни външния министър Буяр Османи като индивида, в който няма доверие за процеса. За бъдещия министър председател Димитър Ковачевски Димитров сподели, че няма опит във външната политика.

Вицепремиерът не пожела да разкрие дали в неразбирателствата е имало вероятни " отстъпки по отношение на идентичността ", с цел да не навреди на процеса и сподели, че те са се отнасяли за представянето на македонския език в Европейски Съюз без никакви пояснения, каквито желае българската страна, за преговорната рамка и ролята на историческата комисия. Димитров сподели и че имал оферти за посланически пост по негов избор, в това число в Съединени американски щати, само че отказал, защото счита, че може да се бори за националните позиции единствено от Македония.

Димитров повтори, че каквото и да е решение би трябвало да мине през Народното събрание. Македония не би трябвало да отстъпва във връзка с България, в случай че от другата страна няма отстъпка, добави Димитров и сподели, че е време страната да не придава толкоз доста значение на договарянията със София, а държавното управление да се обърне към вътрешните проблеми и промени.

Накрая вицепремиерът сподели, че отговорите, които Република Северна Македония е изпратила в България, са съгласувани с държавното управление и решение, основаващо се на тях, би било почтено.

Никола Димитров разгласи, че ще продължи активността си в обществото, само че още не е решено дали посредством партия или в друга форма, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 76  Без специфичен делегат за договарянията България - районен съд Македония. Бучковски: Дадох всичко от себе си Без специфичен делегат за договарянията България - районен съд Македония. Бучковски: Дадох всичко от себе си  Каракачанов за РСМ: България не може да си плюе на достолепието, тъй като някой е тъпанар и желае да влезе в Европейски Съюз Каракачанов за РСМ: България не може да си плюе на достолепието, тъй като някой е тъпанар и желае да влезе в Европейски Съюз  Проф. Ангел Димитров: Историческата комисия с РСМ не се движи по графика на настоящия политически живот Проф. Ангел Димитров: Историческата комисия с РСМ не се движи по графика на настоящия политически живот
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР