Не всичко важно се научава в училище и университета. Има

...
Не всичко важно се научава в училище и университета. Има
Коментари Харесай

6 умения, които всеки млад професионалист трябва да има

Не всичко значимо се научава в учебно заведение и университета. Има доста умения, основни за триумфа, които се добиват независимо с опита. От Business Insider показват тези от тях, които са изключително потребни на всеки млад експерт.

1. Умението да се учиш от рецензията.

На никого не му е прелестно да показват грешките му. Но с цел да се развивате, би трябвало да приемате градивната рецензия от позитивната ѝ страна и да я употребявате за персоналното си рационализиране.

2. Умението да започваш забавен диалог.

Ако се осмелявате по-често да заговаряте хора и можете да поддържате диалога забавен, елементарно ще изграждате потребни нови контакти и другарства.

3. Умението да поискаш нещо по верния метод.


И тук си има тактичност - би трябвало да изчакате подобаващия миг и да влезете уверени при шефа, като му обясните аргументирано за какво би трябвало да ви даде това, което желаете.

4. Умението да бъдеш устойчиви.

Все в миналото в живота си ще имате провали, горест, напрежение. Трябва да се научите да не допускате тези моменти да ви съсипят. Бъдете твърди пред провокациите и не забравяйте, че след бурята постоянно се демонстрира слънце.

5. Умението да контролираш гнева си.

Когато сме ядосани, постоянно се изкушаваме да вдигнем скандал и да си кажем всичко, което ни тежи на душата. Но това не всеки път е умно. Не се поставяйте в обстановка, в която ще съжалявате за думите си, когато се успокоите. Канализирайте яда си в нещо продуктивно.

6. Умението да живееш съгласно опциите си.

На всеки му се желае да си разрешава повече неща, изключително когато е по-млад. Не се поддавайте на импулсите да харчите прекомерно доста и да гоните метод на живот, който просто сега не ви подхожда. Вместо това развийте привички за положително ръководство на персоналните финанси и рационално икономисване.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР