Не всички знаят, че продължителното седене в тоалетната може да

...
Не всички знаят, че продължителното седене в тоалетната може да
Коментари Харесай

Стоите ли дълго на тоалетната? Ето какво причинявате на тялото си

Не всички знаят, че продължителното седене в тоалетната може да докара до редица неприятни болести. Повечето хора прекарват доста време в тоалетната, до момента в който си играят на телефона или четат вестници и списания.

По този метод е изцяло допустимо напълно несъзнателно да прекарате 20-30 минути в банята.

Може би някои са забелязали, че в случай че седите дълго в тоалетната, краката ви изтръпват. Това се дължи на компресия на седалищния нерв. Изтръпването на краката може да докара до нарушавания на кръвообращението.

Също по този начин, в случай че седите в тоалетната всеки ден повече от 15 минути, тогава може да се образува хемороид или може да се появи инервация на ректума, което е липса на пресен кръвен поток.

Всичко това може да докара до нередовност на сензитивните нервни окончания в ректума. В резултат на това честотата на придвижването по червата може да бъде нарушено и да се появи продължителен запек.

Горните проблеми могат да се появят както при мъжете, по този начин и при дамите. Има обаче болести, породени от дълготрайно излагане на тоалетната, които се появяват според от пола.

Най-сериозното заболяване на мъжкото тяло, обвързвано със застой в таза, е простатитът. Това заболяване може да докара даже до импотентност. Също по този начин, пациентите с простатит имат доста нараснал риск от развиване на рак на простатата.

А застой в тазовите органи при дамите постоянно води до инфектиране на пикочно-половата система - цистит и вагинит, което може да аргументи репродуктивни проблеми.

Най-безопасно е да прекарвате не повече от 5 минути върху тоалетната паница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР