Не всеки има дарбата да готви вкусно, но ако желаете,

...
Не всеки има дарбата да готви вкусно, но ако желаете,
Коментари Харесай

4 лоши кулинарни навика, които ви пречат да готвите вкусно

Не всеки има дарбата да готви вкусно, само че в случай че желаете, можете да научите всичко. Има доста секрети за готвене, само че е значимо да знаете освен разпоредбите, само че и постоянно срещаните неточности. Например тези 4 пропуща несъмнено ще ви попречат да готвите безупречно.

1.       Дълго готвене
Не мий в никакъв случай тези храни преди готвене
Съществува пагубно разбиране, че всеки хранителен артикул би трябвало да се измие. Tова не е правилно и измиването на избрани храни може да п...
Прочети повече
Всички домакини знаят, че храната може да съдържа бактерии, паразити и други неприятни субстанции. Те се пробват да поправят обстановката с продължителна термична обработка, постоянно пренебрегвайки разпоредбите за подготвяне на храна. За страдание, протакането на тази процедура се отразява отрицателно на усета на доста ястия. Ето за какво би трябвало да започнете, като спрете преваряването и препичането. Не се опасявайте от паразити в пилето и рибата, пробвайки се да превърнете продукта в безформена каша или въглища. Ако готвите от замразена храна, страхът от паразити като цяло е комичен.

2.       Страх от сол и подправки

Мнението, че подсоленото е по-добро от пресоленото, принуждава домакините да създадат още една сериозна неточност. Дори професионалните готвачи обичат да ползват това предписание, като одобряват, че хората имат друго отношение към равнищата на сол. А да добавиш сол въобще не е проблем, всеки човек може да се оправи. Но процедурата за осоляване не ви разрешава да постигнете стремежи резултат и е доста елементарно да развалите ястието по този метод. Ако приготвяте ядене за себе си, не е мъчно да опитате в процеса на готвене. Съответно, можете да добавите сол, черен пипер на стадия на готвене - колкото е належащо. Можете да употребявате точна рецепта и везни, с цел да си спестите труда да пробвате. Във всеки случай подправките би трябвало да се прибавят при цялостна подготвеност.    

3.       Малко количество вода при готвене на паста
8 трика от кухнята, които ще ускорят процеса на готвене
Мнозина ще се съгласят, че от време на време готвенето лишава доста време, старания и нерви. Домакините вършат всичко допустимо да улеснят работата...
Прочети повече
У нас рядко умеят да готвят паста, нормално това е общоприетото варене на пастата. Малко вода, в дребна тенджера, няма да направи същинска италианска паста. Не е изненадващо, че лепкавата паста би трябвало да се измие, усетът е безнадеждно негоден. Повечето упрекват за това макаронените произведения с неприятно качество, само че даже и елементарните макарони, вярно приготвени, могат да станат обичайно ядене. Основното предписание е, че за 100 грама паста е нужен литър вода.

4.       Изстискване на чесън

В кухнята на всяка стопанка има преса за пасиране на чесън. Не е изненадващо, че е много комфортно и допустимо най-бързо,. само че има един колорит, за който доста хора не помнят - счуканият чесън издава доста деен аромат и усет. Съответно продуктът става по-мек, влизайки в ястието, не го насища, както е належащо. Ароматът става недодялан, горчивината се появява. Отделете време да нарежете чесъна с нож. Това несъмнено е трудоемко, само че резултатът несъмнено ще ви зарадва.

Може би в миналото сте чували за тези трикове, само че сте не запомнили за тях, във всеки случай би трябвало да ги знаете и прилагате на процедура. Нивото на кулинарните умения нараства доста!
Малката готварска загадка, която ще промени живота ви в кухнята напълно!
Едно от досадните неща, които би трябвало да вършим, е да чакаме зеленчуците да бъдат сварени и то, до момента в който си следим, с цел да не се преварят и...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР