Не високата скорост, а незаключената стрелка на релсовия път е

...
Не високата скорост, а незаключената стрелка на релсовия път е
Коментари Харесай

Нова версия: Незаключена жп стрелка е причина за трагедията в Хитрино

Не високата скорост, а незаключената стрелка на релсовия път е причина за нещастието в Хитрино . Това беше казано по време на нарочна конференция, на която притежателите на компанията " Булмаркет ДМ " ЕООД , чиято цистерна дерайлира на гарата в селото, изнесоха нови обстоятелства от техническите експертизи на задгранични движимости лица, съобщи Actualno.com .

Според представителите на компанията, щета на релсовия път е предизвикала нещастието, при която починаха 7 души, а 29 бяха ранени .

Новото следствие е открило, че главната причина за случая от декември 2016 година, обвързвана с високата скорост, е " значимо, само че незадоволително събитие ". По неоспорим метод екип от движимости лица открива, че щета в стрелката, която разделя коловозите, е същинската причина за нещастието , споделят от " Булмаркет ".

" Изчисленията демонстрират, че даже влакът да се е движил с по-висока скорост от позволената, при този вираж на коловозите и броя на вагоните, композицията може да се обърне, в случай че скоростта надвиши 111,5 км/ч. , което не подхожда на данните от следствието. Следователно повода за злополуката е една от стрелките на коловозите на гарата в Хитрино, която най-вероятно не е била заключена ", разясняват още от " Булмаркет " и като доказателство към това привеждат няколко обстоятелството от интернационалната експертиза.

Още детайлности прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР