Не виждам възможност да се състави кабинет в това НС.

...
Не виждам възможност да се състави кабинет в това НС.
Коментари Харесай

Румен Христов: Нито един депутат на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи новия проект за кабинет

Не виждам опция да се сформира кабинет в това Народно събрание. Няма нужната депутатска подкрепа…Вървим към избори. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

Пробойните за мен са преди всичко в обезщетенията, които бяха закъснели, което изигра неприятна смешка на нашата стопанска система. Некомпенсирането на високите цени на тока доведоха до високата инфлация в страната, уточни партийният водач.

По думите му този парламент е безплоден, тъй като не приема значими закони. Но по тази причина пък идващият парламент ще може стремително да приема тези закони, които още не са подготвени в този момент, счита Христов.

Според него има тематики, които са с национална значителност и би трябвало да бъдат подкрепени – тематиката по Македония, изгонването на съветските дипломати. Но политиката в този момент мъчно може да се реализира с тази настройка в Народното събрание и тези връзки сред политическите обединения.

Румен Христов акцентира, че от ПГ на ГЕРБ-СДС няма да има нито един народен представител, който да поддържа новия план за кабинет. Няма по какъв начин да имат друга позиция по този въпрос, откакто напълно скоро гласоподаваха за оставката на държавно управление, формирано от същите хора.

Запитан дали е издирван за диалози от Политическа партия, Христов отхвърли да отговори.

А по въпроса за водачеството на Бойко Борисов, Христов бе сбит: Борисов е добър водач, сполучливо си води партията и има сполучливи избори. Въпрос на партията е кой да бъде водач на ГЕРБ, никой не може да подлага неговото водачество.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР