"Не увеличения, а намаления" - под това заглавие турският в.

...
"Не увеличения, а намаления" - под това заглавие турският в.
Коментари Харесай

Турски фирми обявяват 10% намаление за борба с инфлацията

"Не нараствания, а понижения " - под това заглавие турският в. "Тюркие " осведоми през днешния ден за пакета от ограничения за битка с инфлацията, показан през вчерашния ден от турския министър на финансите Берат Албайрак.

"Албайрак даде старт, компаниите се надпреварват " да намаляват цените, показва още вестникът, като прецизира, че огромните търговски вериги и стотици компании ще предложат понижения на продуктите с минимум 10 %. Според изданието показания от министъра проект, който се базира на 25-процентна инфлация, включва "стъпки, които ще успокоят всички браншове ".

В името на битката против инфлацията доста компании ще създадат понижения на цените от най-малко 10 на 100, сподели министърът и насърчи жителите да купуват стоките, обозначени със особено лого, написа "Хюриет ". Албайрак, който е шурей на президента Реджеп Ердоган, заяви също, че до края на годината няма да има покачвания на сметките за ток и природен газ.

"От бизнес света до банките, от държавния бранш до комерсиалните вериги е стартирана всеобща готовност против инфлацията, която доближи 15-годишен най-много ", написа и "Ватан ". Изданието прецизира, че на логото върху понижените артикули има надпис: "Масова битка против инфлацията. # Турция ще победи ". Изданието показва, че всички компании ще намалят минимум с 10 на 100 цената на стоките си и това ще бъде обозначено със специфичното лого. Очаква се да поевтинеят също плодовете и зеленчуците.

Албайрак обърна внимание и на спекулативните цени на някои търговци, които се възползват от обстановката, като съобщи, че тези покачвания не са от изгода за никого, написа "Стар ". "В края на тази борба ще завоюва Турция ", сподели той.

Министърът разгласи също, че турските банки ще понижат с 10 % лихвите по заеми с висока рента, предоставени след 1 август.

"Турската стопанска система е здрава ", съобщи и турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от в. "Милят ". "Основите на турската стопанска система са постоянни. Вече никой няма да може да срине още веднъж турската стопанска система и банкова система, тъй като тя е устойчива на земетресения ", сподели Ердоган на конференция с премиера на Унгария Виктор Орбан.

Мерките за битка с инфлацията бяха показани, откакто данни на Турския статистически институт демонстрираха, че годишната инфлация е скочила до близо 25 % през септември на фона на 17,90 % през август. Повишаването на инфлацията през септември до 24,52 на 100 на годишна база доближи до най-високото си равнище от края на 2003 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР