Не успях да гласувам. Получих мотивиран отказ, за да ми

...
Не успях да гласувам. Получих мотивиран отказ, за да ми
Коментари Харесай

Въпреки подадената жалба, Асен Василев не успя да гласува

" Не съумях да гласоподавам. Получих стимулиран отвод, с цел да ми се издаде позволение за гласоподаване. " Това сподели пред публицисти финансовият министър Асен Василев, оповестява БГНЕС.

„ Община Хасково не може да откри, че последните шест месеца аз съм бил на територията на страната, а не съм живял в чужбина. Мисля, че това е меко казано неуместно, още повече че им дадохме документи, свързани с избирането ми като депутат от ЦИК, което автоматизирано значи, че пребивавам в страната, по-късно обвързвано и с назначението ми като министър на финансите. Не знам какъв брой по-оригинални документи им трябват от Държавен вестник “, разясни Василев.

По-рано през днешния ден финансовият министър внесе тъжба в Общинската изборна комисия в Хасково, откакто не съумя да упражни правото си на глас в секционната изборна комисия №28 в града, защото е бил премахнат от изборните описи. Това оповестиха от изборната администрация след постановено и оповестено решение по нея.

Причината, заради която на Василев му бе отказано да гласоподава, е неналичието на уседналост от шест месеца в страната. Финансовият министър има непрекратена регистрация по сегашен адрес в Съединени американски щати от 2000 година. Като мотив, че има право да гласоподава, той е приложил решението на ЦИК от 8 април тази година, с което е определен за депутат.

Василев е изискал и да му бъде издадено нужното за гласоподаване уверение по член 40 от Избирателния кодекс, написа още в решението.

„ Настоящият адрес на Асен Василев е отвън страната, той няма изборни права в България. Към 28 април т.г. той няма регистриран сегашен и непрекъснат адрес на територията на страната “, сподели на брифинг на ЦИК представителят на изборната комисия Росица Матева.

ОИК обаче смята, че същото е отправено до незапознат орган и изпраща по подготвеност жалбата до Община Хасково, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР