Не удрям по бившия кабинет на Кирил Петков, но следващият

...
Не удрям по бившия кабинет на Кирил Петков, но следващият
Коментари Харесай

Следващият министър на културата лично ще го изпитам какво знае

Не блъскам по някогашния кабинет на Кирил Петков, само че идващият министър на културата този път ще го изпитвам, влизам в качеството си на професор. Искам да е осведомен с бюджета на министерството, да познава петте съществени стълба, на които се крепи то. Искам да бъде самоуверен и съдбоносен. Това съобщи пред БТВ служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. 

Относно Закона за културното завещание проф. Минеков означи, че от 2009 година " води война " с него, защото в настоящия си вид има доста пробойни.

" Всички направени оферти в Закона за културно завещание ги държа под ключ в стоманен сейф и ще упорствам да бъдат прегледани от идващите ръководещи ", закани се той.

Що се отнася до бюджета за просвета служебният министър напомни, че в началото за културата са били заделени 184 млн. лв., само че след това парите станали 98 млн.

" Всички ми дадоха обещание и заедно ме излъгаха. В Закона за бюджета за културата бяха поднесени едни нещастни 98 млн. лв. ", уточни проф. Минеков.

Капиталовите разноски пък, които трябвало да са 90 млн. лв., са били преправени на 55 млн.

По време на изявлението стана ясно, че към Министерство на вътрешните работи към този момент ще дейстна ново профилирано звено за запазване на културното завещание, каквото има в Испания, Италия, Гърция и Турция.

" Това не са пазачи или охранители, а експерти, които наблюдават беззаконията и даже съответно тези криминално-банални подпалвания на покриви ", акцентира служебният министър на културата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР