Не сте чували за бронирано кафе - значи е време

...
Не сте чували за бронирано кафе - значи е време
Коментари Харесай

Бронирано кафе

Не сте чували за бронирано кафе - значи е време за го опитате

Необходими Продукти

за чаша 65 мл


● кафе - 1 1/2 лъжички за кафениче (5 - 6 г)
● какао - 1/4 ч.л. (за по - кондензиран вкус) - по избор
● вода - измерете с чашата количеството на водата
● масло - 15 г
● кокосово масло - 15 г по избор

Начин на подготвяне

Измерете водата с чашката и я изсипете в джезвето. Добавете мляното кафе и какаото. Сложете на котлона и разбъркайте. Щом заври и се вдигне, отстранете джезвето и го оставете за 2 мин.

Това е моят метод на варене на кафе в кафениче. Някои първо изпичат кафето на дъното на джезвето и тогава изсипват водата. Други първо сипват водата и щом заври прибавят смляното кафе. Има и други способи. Може да приготвите бронираното кафе и с еспресо. Не е целесъобразно инстантното обаче! Както и да решите да го приготвите е без значение.

Когато е готово към този момент налейте в съд подобаващ за пасиране (може да употребявате по-голяма и дълбока чаша) прибавете маслото и пасирайте. Получава се прекрасен каймак при разбиването на маслото.

Аз не разполагам с дребен пасатор особено за кафе и по тази причина употребявам елементарен - огромен. Пасирам в дребна пластмасова каничка (500 мл) и по-късно сипвам кафето в чаша.

Може да добавите и кокосово масло по избор. Изберете сами дали да комбинирате двата типа масло или да е единствено от единия тип.

Това бронирано кафе се предлага на тези, които нямат табиет да закусват заран и спазващите режим.

Насладете се напитката с няколко какаови зърна бонус към него, в случай че харесвате наситения какаов усет (по желание).


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР