Не става дума за война между президента и управляващото мнозинство,

...
Не става дума за война между президента и управляващото мнозинство,
Коментари Харесай

Явор Божанков, ПП-ДБ: Поведението на Радев ще изведе България от ЕС и НАТО

„ Не става дума за война сред президента и ръководещото болшинство, а е война на президента против постоянно определено държавно управление, бих споделил – против конституционния ред, тъй като естественото положение в демокрацията и в парламентарната република е да има постоянно държавно управление, определено на избори, то да ръководи страната. Нещо, което президентът явно не може да одобри. “

Това сподели депутатът от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ Явор Божанков . Той акцентира, че квотите, които има президентът с конституционно съображение, не са наранени в подготвяния законопроект.

„ Говорим единствено за квотите със законодателно съображение, дадени от Народното събрание по целенасоченост. Последните месеци потвърдиха, че Радев е кадърен не просто да нападна постоянно определена власт, а намерено да съобщи, че няма да извърши конституционното си обвързване да подпише декрет. Президентската квота е тази, която пази съветския интерес като рохко яйце. Има няколко метода на деяние сега. Единият е импийчмънт, само че това е процедура, която се развива в Конституционния съд и би трябвало да има едни учредения. Другият метод е на равнище Конституция да се направи промяна в институцията длъжностен кабинет. Третата линия на деяние е да преразгледаме неговите пълномощия в законодателството, което зависи от нормално болшинство и най-много от политическа воля “ , разяснява депутатът пред „ БНР “.

Божанков изясни, че квотите ще бъдат изменени, като президентските квоти преминат към Народното събрание , само че не към едно, а ще бъдат непокътнати другите периоди, с цел да се подсигурява, че няма една легислатура да господства в даден орган.

Депутатът от ПП-ДБ съобщи, че при конструирането на държавното управление „ Денков-Габриел “ в никакъв случай не е стоял въпрос за присъединяване на Алексей Петров или бащата на Кирил Петков – Петко Петков.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР