Не споделяйте лични и банкови данни, не инсталирайте приложения и

...
Не споделяйте лични и банкови данни, не инсталирайте приложения и
Коментари Харесай

Банковата асоциация предупреждава за измами

" Не споделяйте персонални и банкови данни, не инсталирайте приложения и не отваряйте линкове, които са Ви били изпратени от тези лица! Не извършвайте заплащания и не споделяйте получени кодове за идентификация и достъп до електронното си банкиране! Касае се за машинация ", написа Асоциацията на банките в България в особено известие до медиите.

В него АББ предизвестява, че опитите за този тип телефонни измами стават все по-чести. Лица, които се показват по телефона за банкови чиновници, целят да подведат клиентите на банките и да ги накарат да извършат разнообразни дейности, с които да получат достъп до техните средства. Най-често под друг предлог, да вземем за пример, за проблеми със сигурността, те се пробват да получат сензитивна информация по отношение на потребителски имена, пароли, номера на банкови карти, наличност по сметки и други данни.

Банкерите припомнят на клиентите си в никакъв случай да не дават сензитивна информация и данни за идентификация на други лица. " Вашата банка в никакъв случай няма да изиска да предоставите сходни данни по телефон или имейл. Банкови чиновници в никакъв случай няма да Ви накарат да инсталирате приложения за далечен достъп и да пробват да получат надзор върху мобилното Ви устройство или компютъра Ви. Ако получите такова позвъняване, знайте, че това е опит за машинация от страна на лица, които се показват за банкови чиновници, с цел да получат достъп до средствата Ви. Бъдете бдителни и изключително подозрителни към позвънявания от номера от чужбина, както и към лица, които се показват за чиновници на банки, които не познавате и/или с които нямате договорни връзки. Често пъти измамниците нямат цялостна информация и налучкват банката, на която сте клиент, в опит да Ви подведат ", се споделя в известието на Асоциацията.

В него също по този начин се припомня на клиентите в никакъв случай да не влизат в електронното си банкиране от линкове, които са получили по имейл, СМС или от рекламни банери в Интернет, а единствено и само от формалния уеб страница на Вашата банка и от формалното мобилно приложение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР