Не спазвате редовен режим за време за вечеря? Изкушавате се

...
Не спазвате редовен режим за време за вечеря? Изкушавате се
Коментари Харесай

Най-вредните навици за и след вечеря

Не спазвате постоянен режим за време за вечеря? Изкушавате се от среднощните хапвания? Тези неприятни привички унищожават метаболизма ви и надлежно цялостното ви здраве. Формулата да останете във форма и здрави, е да се придържате в постоянния график за хранене, да приемате пълноценна храна и по този начин да подобрите качеството си на живот, поучава zdrave.to.

Тук изброяваме няколко неща за вечерята, които би трябвало или не би трябвало да вършиме, в случай че желаете за запазите здравето си.

Отлагане на вечерята

Едно от най-важните неща, които би трябвало да спазвате е, че би трябвало да вечеряте в точния момент. Проучванията демонстрират, че хората, които отсрочват вечерята си, са по-склонни да наддават на тегло заради късен апетит след времето вечеря и преяждане. По този метод ранната вечеря ви оказва помощ да поддържате здравословно тегло. Късната вечеря и незабавното заспиване след нея също води до качване на тегло.

Правилната храна за вечеря

Важно е да ядете здравословна и пълноценна храна за вечеря, вместо да ядете бърза храна, като сандвичи или пица да вземем за пример. Тези ястия нямат верните хранителни субстанции, което пък, от своя страна, води до възприятие на апетит след вечеря. Храната би трябвало да включва уравновесена композиция от протеини, мазнини и фибри.

Това ни поддържа сити и предотвратява глада след вечеря. Метаболизмът на човек нормално е по-бавен вечер, спрямо денем. Следователно, ниско наличие на въглехидрати, високо наличие на протеини, високо наличие на фибри и умерени мазнини се предлагат за поддържане на тежестта. Това също оказва помощ за положителното придвижване на червата и поддържа цялостното здраве.

Лежане или сън незабавно след вечеря

Това може да аргументи наддаване на тегло, а също и киселинен рефлукс при доста хора. То е и измежду главните аргументи за киселинност, отичане на корема и рефлуксна болест. Тези проблеми се следят при доста хора в наши дни. Ето за какво се предлага ранна вечеря (поне два часа преди сън/лягане). След вечеря се предлагат някои действия (като разходка за най-малко 15 минути).

Не пиете задоволително вода

Пийте задоволително вода през целия ден. Ежедневно се предлага да приемате два до три литра вода. Избягвайте да пиете газирани или сладки питиета по време на вечеря, което ще усили дневните калории и ще докара до наддаване на тегло.

Забравете яденето след вечеря

Пропускането на здравословна вечеря и дефицитът на хранителни субстанции води до по-ранно огладняване, откакто към този момент сте вечеряли. Похапването на неправилна храна води до наддаване на тегло. В такива случаи човек би трябвало да има здравословни закуски.

Здравословни варианти като салати, пресни плодове, хумус, ядки и семена са положителни благоприятни условия. Не съхранявайте нездравословна храна като чипс, шоколад, замразена или пакетирана храна вкъщи, с цел да избегнете изкушението и потреблението ѝ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР