Не сме получавали предложения за продажба на рафинерията в Бургас

...
Не сме получавали предложения за продажба на рафинерията в Бургас
Коментари Харесай

Лукойл не са пред продажба, както твърди Асен Василев

„ Не сме получавали оферти за продажба на рафинерията в Бургас и не водим никакви договаряния по въпроса “. Заявяват в своя позиция от дъщерната компания на „ Лукойл “ - „ Литаско “, която е притежател на завода в Бургас, оповестява financialtribune.bg.

Изявлението на компанията, публикувано от организация „ Блумбърг “ е в отговор на изявление, което финансовият министър Асен Василев даде за „ Файненшъл таймс “. Пред изданието той разгласи, че държавното управление имало индикации, че „ Лукойл “ е почнал процедура по продажба на рафинерията в Бургас и даже имало към този момент проявен интерес от кандидат-купувачи.

От „ Литаско “ прецизират, че не са назначавали обществена или частна организация да търси евентуални купувачи или да води договаряния за продажба.

В изказването си от компанията акцентират, че „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД е сдружение, ситуирано в страна-членка на Европейски Съюз, която е благосъстоятелност на швейцарска компания.

„ Според европейското законодателство по отбрана на частната благосъстоятелност, както и нормалните бизнес практики, всяко желание за закупуване на актив, принадлежащ на друга компания, би трябвало първо да бъде разискван сред контрагентите и единствено по-късно с управляващите на страната, където активите се намират ”, се показва още в позицията на „ Литаско “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР