Не се заблуждавайте, една руска победа в Украйна би била

...
Не се заблуждавайте, една руска победа в Украйна би била
Коментари Харесай

Шолц посочи конкретни стъпки, които могат да сложат край на войната в Украйна

Не се заблуждавайте, една съветска победа в Украйна би била освен краят на Украйна като свободна, демократична и самостоятелна страна, само че и фрапантно би трансформирала лицето на Европа. Това би нанесло тежък удар на демократичния международен ред. Бруталният опит на Русия да открадне територия със мощ може да послужи като проект за други властнически водачи по света. Повече страни биха рискували да станат жертва на сходни хищници. Това споделя немският канцлер Олаф Шолц, представен от The Wall Street Journal.

По думите му има няколко стъпки, които могат да създадат допустимо прекратяването на войната в Украйна.

На първо място, би трябвало да продължи поддръжката за Киев. На 1 февруари Съветът на Европейски Съюз реши да отпусне спомагателни 54 милиарда $ финансова помощ на Украйна през идващите четири години. Това обаче би трябвало да бъде допълнено от още военна помощ. И това зависи от европейските водачи, които е нужна да вземат нужните бюджетни решения.

„ Германия е подготвена да даде на Киев дълготрайни съглашения за сигурност, тъй че Украйна да може да възпира и да се пази против бъдещи съветски офанзиви. Като мощно индустриализирана страна и предстоящ член на Европейски Съюз, Украйна ще може да поддържа добре оборудвана, съвременна войска, в случай че тя успее да отблъсне съветската експанзия. Тази вероятност покачва сигурността на всички нас ", акцентира Олаф.

На второ място Западът би трябвало да продължи да се движи стратегически от двете страни на Атлантика. Защото „ съветският президент Путин по всякакъв начин се пробва да подкопае нашето единение и да настрои нашите жители против поддръжката на Украйна “, акцентира още канцлерът.

" Трябва да им потвърдим, че бъркат, като убедим жителите от двете страни на Атлантическия океан, че съветска победа ще направи света доста по-опасно място. Това също ще натовари нашите бюджети и ще заплаши свободата и просперитета на всяка една страна в Европа “, уверен е Олаф.

Той съобщи изрично, че Западът ще се опълчи на всевъзможни опити НАТО да бъде замесен във война с Русия.

" Трето, ние не се виждаме в положение на война с Русия и не търсим борба с нея. Ще се противопоставим на всевъзможни опити за замесване на Северноатлантическия пакт в нападателната война на Русия против Украйна ", съобщи немският водач.

Не на последно място той посочи, че е доста значимо груповото въздържане и отбрана на НАТО да бъде надеждно.

" Колкото по-скоро Путин разбере, че ще сме единни колкото дълго време е нужно, толкоз по-скоро войната в Украйна ще завърши. Единственият метод, по който можем да допринесем за дълготраен мир, е посредством нашата поддръжка, единение и увереност. Трябва да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", акцентира канцлерът Шолц.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР