Не се учудвам, че са малко младите лекари, които искат

...
Не се учудвам, че са малко младите лекари, които искат
Коментари Харесай

Сунгарска: Спешната помощ е най-екстремното звено в здравеопазването

„ Не се удивлявам, че са малко младите лекари, които желаят да си причинят това да работят в Спешна помощ. Това по целия свят е по този начин, тъй като Спешна помощ е най-екстремното звено в опазването на здравето. Тук се изсипва непрекъснато безпределно доста адреналин, който амортизира, повлиява живота на индивида. Но пък въпреки това има и доста позитивни страни на това да се работи в Спешна помощ “. Това разяснява пред bTV говорителката на ЦСМП – София Катя Сунгарска по отношение на изнесената от МУ – София статистика за настройките на новозавършващите лекари.

Според Сунгарска би било добре у нас да се вкара практиката, съществуваща в доста страни по света – всеки млад доктор, който приключи, да премине школата на Спешна помощ. „ Няма по-голяма школа за доктор от Спешната помощ. В някои страни е половин година, в някои – една, в други пък – две. Това ще понижи фрапантно кадровия недостиг в Спешна помощ “, уточни тя и добави: „ Но пък младите лекари, които минават тази школа, излизат с невероятна умелост, тъй като в Спешна помощ може да се види безусловно всякакво положение и лекарят там е самичък – по тази причина има тази невероятна екстремност и адреналин. Защото едно е да си в ДКЦ или болница – можеш да извикаш сътрудник, можеш да ползваш лаборатория, техника, с цел да се ориентираш защо става въпрос. Докато тук си самичък – с всичко, което си научил, с двете си ръце и със слушалката на врата “.

Катя Сунгарска сподели още, че практикуващите в Спешна помощ извънредно бързо стават лекари и показа: „ Когато заминат наши лекари в чужбина, където и да са по света, защото поддържаме връзка, ми споделят – „ Кате, тук сега, в който кажа, че имам процедура в Спешна помощ, стартират да ме гледат с почитание “.

И в случай че това отношение към тази специалност вземе, че влезе в душите и в главите ни, мисля, че може да се обърне наклонността “, сподели тя.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР