Не се предвижда преместване на ученици от едно училище в

...
Не се предвижда преместване на ученици от едно училище в
Коментари Харесай

Няма да има разместване на ученици във Варна през следващата учебна година

Не се планува пренасяне на възпитаници от едно учебно заведение в друго при започване на идната образователна година, заради поправки на постройките, изрично акцентира пред БНР Лилия Христова, шеф на Дирекция " Образование “ в община Варна. Тя разяснява тематиката по отношение на терзания на родители, че децата им ще би трябвало да учат в други здания, поради идни поправки.

Освен настоящите летни поправки, които започнаха към този момент в доста детски градини и учебни заведения във Варна, предстоят и по-мащабни такива, които ще се правят в основните учебни заведения " Свети Свети Кирил и Методий “, " Йордан Йовков “ и " Добри Чинтулов “, в Четвърта езикова гимназия " Фредерик Жолио-Кюри “ и в детските градини " Чайка “ и " Д-р Петър Берон “. В тях се възнамерява построяването на налична среда, което включва построяването на рампи за достъп на хора с двигателни увреждания, асансьори, тоалетни за хора с увреждания.

Планирано е въпросните поправки да бъдат осъществени със средства от Плана за възобновяване и развиване, само че откакто плановете бъдат утвърдени и откакто стане ясно какъв брой от тях ще бъдат утвърдени. Това ще отнеме време и надали ще се случи до началото на идната образователна година, изясни Лилия Христова.

Ако бъдат утвърдени, обаче, в действителност ще се наложи разбъркване на учениците, само че това ще стане по метод, който към този момент във Варна е бил правен – с преместването им до най-близкото учебно заведение, до това в което учат децата, като с приоритет ще са най-малките – от първи до четвърти клас, сподели още Христова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР