Не се отказвайте от пиците, просто ги пригответе с лесно

...
Не се отказвайте от пиците, просто ги пригответе с лесно
Коментари Харесай

Лесно пълнозърнесто тесто за пица с лопуш

Не се отхвърляйте от пиците, просто ги пригответе с елементарно и потребно пълнозърнесто тесто с лопуш

Необходими Продукти

● пълнозърнесто брашно - 3 ч.ч.
● лопуш - 8 листа
● сол - 1 ч.л. хималайска
● сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
● оцет - 3 - 4 ч.л. ябълков
● чубрица - 3 щипки
● босилек - 3 щипки сушен и стрит
● вода - по - малко от 1 ч.ч.

Начин на подготвяне

Направата на содено тесто за пица е доста лесна! Наподобява на тесто за питка, единствено че го разстиламе в по-голяма тава, тъй че да се разстели на към 1 см дебелина.

В необятен и бездънен съд смесваме пълнозърнестото брашно дружно с хималайската сол, чубрицата и сушения босилек. Лопуша можем да прибавим нарязан на ситно (както е на снимките), само че може и да го смелим в блендер с част от водата за тестото и под формата на зелено пюре да го прибавим към брашното и по този начин тестото ще се оцвети.

В случая го нарязваме на ситни и къси лентички и го разбъркваме дружно със сухите съставки. Ред е на содата, която активираме с ябълковия оцет и също прибавяме. Омесваме пухкаво тесто с водата, само че не го месим доста, с цел да не стане на пластове, а единствено едвам няма изсъхнало брашно от вътрешната страна и извън и да е завършено безпрепятствено.

Намазваме с шарлан тавата (средно голяма) и поръсваме с брашенце. Разстиламе отмерено тестото, тъй че да извърши тавата, и и оформяме с крайчето на пръстите – леко хлътнал вътрешен кръг. Тестото е готово!

Подреждаме каквото желаеме от горната страна, като авансово сме го запекли 5-8 минутки във фурната, и дружно с плънката – печем още към 20-25 мин.

Това тесто за пица е елементарно е за подготвяне и си подхожда с всевъзможен тип плънка!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР