Не се очаква отборът на Нидерландия да демонстрира по някакъв

...
Не се очаква отборът на Нидерландия да демонстрира по някакъв
Коментари Харесай

Ван Гаал: Прекалено много се говори за човешки права, а сме тук да играем футбол

Не се чака тимът на Нидерландия да показва по някакъв необикновен метод против нарушаването на човешките права, сходно на митинга на Германия преди мача с Япония. Германските футболисти се снимаха с ръце не устите си.

Бранителят на „ лалетата “ Дензъл Дъмфрис съобщи, че футболистите не са замисляли никакви сходни реакции, тъй като считат, че са създали задоволително, откакто са се срещнали непосредствено с някои работници-мигранти.

„ Не, не. Обърнахме прекомерно доста внимание, както сподели нашият треньор. Приехме в лагера си работници-мигранти и това беше прелестно прекарано време както за нас, по този начин и за тях “, сподели Дъмфрис на конференцията на тима благодарение на преводач, тъй като отхвърли да приказва на британски език.

Германците сложиха ръцете на устите си на отборната фотография в символ на митинг против възбраната на Световната федерация по футбол (ФИФА) да се употребява капитанската лента „ One Love “. Седем европейски страни, включително Нидерландия и Германия, взеха решение да покажат поддръжката си на хомосексуализма и ЛГБТ+ общностите, поставяйки такава лента. Другата болна тематика е неналичието на обикновени условия за хората, които са построили нужните за инфраструктурата игрища, метролинии, пътища и хотели.

„ През последните две седмици отделихме доста внимание на всички тези тематики. Време е обаче да се концентрираме върху футбола “, съобщи още футболистът.

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал разгласи, че футболистите му няма да подхващат повече дейности по въпроса с човешките права на който и да било.

„ Няма да вършим нищо повече, тъй като сложихме точка на всички политически въпроси предишния четвъртък, когато поканихме мигрантите с тази цел, сподели Ван Гаал, също посредством преводач. Откакто сме пристигнали, всичко беше обвързвано с правата на индивида до момента. И може би с право, а може би не с право. Но мисля, че това е задоволително, въпреки всичко сме на Световно по футбол “.

Попитан дали чака страстите на немските играчи да им се отразят по някакъв метод на представянето, Ван Гаал сподели:

„ Да, да, това е въпросът. Има го като вид, само че не желая да поемам подобен риск. Дошли сме тук, с цел да станем Световни първенци “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР