Не се изисква квалифицирано мнозинство от 121 гласа за избиране

...
Не се изисква квалифицирано мнозинство от 121 гласа за избиране
Коментари Харесай

Над 60% от българите гласуваха с машина

Не се изисква квалифицирано болшинство от 121 гласа за избиране на държавно управление, а единствено 50+1 от присъстващите в залата. В ГЕРБ е отговорността от позиция на компромисите, които са подготвени да създадат, с цел да получат поддръжка от другите политически сили. Изключвам опцията за директна коалиция сред ПП–ДБ и ГЕРБ, вероятни са тематични болшинства или експертен кабинет. Смесването на машинния и хартиения избор усложниха броенето. Над 60% от българските жители гласоподаваха с машина. Повече от 50% е вероятността за държавно управление. Това сподели за " Денят онлайн " политологът доцент Милен Любенов.

Според него честите избори основават сериозен проблем за образа на България и действието на страната. " Това е свърсано с доверие на вложителите. Необходимо е да се откри устойчива формула на ръководство за несъмнено време. Много мъчно ще имаме парламенти с цялостни мандати или държавни управления с 4-годишен мандат. Няма нищо ужасно в границите на един парламент да се сменят разнообразни държавни управления. Българска социалистическа партия продължава да ерозира електорално, хартиената бюлетина не им оказа помощ, имат съществено идейно-политически и лидерски проблеми. Без промени Българска социалистическа партия ще продължи да ерозира ", разяснява той. И добави, че видеонаблюдението е било безсмислено.

По думите му с оглед локалните избори и поради метода на основаване на Демократична България и Политическа партия, коалиция с ГЕРБ ще бъде доста сериозна имиджова и електорална вреда за тях. " Може обаче да се откри формула за програмно или експертно държавно управление, което да получи по-широка поддръжка. Ако се подходи диалогично и се слагат няколко значими за обществото и партиите тематики, може да се реализира единодушие. Една от тези теми е обвързвана с инфлацията, друга е и правосъдната промяна. ПП-ДБ ще слагат въпросът за промени в Конституцията, тъй че би трябвало да се откри формула за конституционно болшинство, с цел да се лимитират пълномощията на основния прокурор ", съобщи политологът. 

Снимка: Lupa.bg
ТЕМА преди 42 минути 1609 преди 5 часа 1789 преди 6 часа 7291
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР