Не се готви , има съвпадение на актуализацията на картотеката

...
Не се готви , има съвпадение на актуализацията на картотеката
Коментари Харесай

Драгомир Заков: Не се готви мобилизация на български граждани

Не се готви , има съвпадане на актуализацията на картотеката на военните с войната с Украйна. Министерството на защитата е консервативна система, тези графици са правени от дълго време. Това стана ясно от думите на новия боен министър Драгомир Заков пред Нова телевизия.

Военна готовност не се възнамерява. Рисковете за страната са на 400 км от България . Не постоянно рисковете са свързани напълно с военни дейности - има война с хакерски атаки, с хибридни дейности. Имаме и киберпространство в космоса. За България заплахата е от хакерски атаки, от хибридни действия. По отношение на военния риск - нямам данни за съответна военна опасност към България, само че се води война наоколо. Всички се надяваме това да не се случи .
 България гони двама съветски дипломати Обновена
България гони двама съветски дипломати

Имат 48-часов период да изоставен страната

Няма риск за военна интервенция за България, безапелационен е Заков .

Запитан има ли действителна нуклеарна опасност, той отговори, че има паритет в нуклеарните сили в света. Ако има нуклеарна война, тя е безсмислена, няма да бъде извоювана от никоя страна. Те имат възпиращ детайл. Руският президент употребява това като мотив в бъдеща преговорна позиция .

Предполагам, че е част от тактическия план на съветските военни, завладяването на АЕЦ " Чернобил ". Точната дума е безумство, това е някакъв тактически план в хода на военното деяние, по-късно ще бъдат изтеглени, допусна той.
 НАТО не желае спор с Русия, няма да праща войски в Украйна
НАТО не желае спор с Русия, няма да праща войски в Украйна

Началниците на защитата на страните членки на Алианса разискаха хода на военните дейности

Да не плашим хората, които са по-скоро нереалност, проучват се данните, освен в България , на ниво НАТО, сподели Заков. НАТО има проекти за отговор на всеки стадий, увери той. Това е детайл на по-широк разбор. Зависи от развиването на рецесията, от това, какво се случва с нея. България е част от решението. Ние ще създадем едно умишлено решение - за вероятно разполагане на натовски войски на наша територия.

Остава концепцията за български батальон - концепция, стартирана от предходния боен министър Стефан Янев. Тук нещата са в развиване, концепцията би могла да се надгради. Ние сме в паралел с НАТО. Има решение на Министерски съвет, по какъв начин ще бъде осъществено, е въпрос на съответна работа , съобщи Драгомир Заков.

Относно военната помощ, която Украйна ни изиска - още няма финален план , сподели военният министър.
 Нинова: Няма решение за доставяне с оръжие на Украйна
Нинова: Няма решение за доставяне с оръжие на Украйна

" Продължаваме промяната " би трябвало да каже за Стефан Янев

Той сподели, че се прави - това са детайли, които се опитваме да съберем - би трябвало да се събере информация - настояванията са ясни, въпросът е имаме ли какво да отговорим на тях. По принцип Украйна е жертва на военна експанзия и се изправя против мощ, която е в пъти по-голяма, тъй че би трябвало да помогнем, е мнението му.

Моята информация - за желани самолети, е подправена вест , сподели Драгомир Заков.

Според него в България има бомбоубежища .

Той подлага на критика и процедурата, по която се избира военна доставка - не е редно да се получава утвърждение от Народното събрание за сума и по-късно да се изготвя проект .

В една война в никакъв случай няма победител , губят всички, безапелационен е военният министър. Очакванията ми са военните дейности да спрат най-скоро и да се седне на масата на договаряния, добави Драгомир Заков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР