Не само нашата Асоциация дава такава негативна и изключително слаба

...
Не само нашата Асоциация дава такава негативна и изключително слаба
Коментари Харесай

Алибегов: Динкова министър на туризма ли е? Или политическо лице от „Да, България“

„ Не единствено нашата Асоциация дава такава отрицателна и извънредно слаба оценка на работата на министър Динкова. Около 11-12 са отрицателните мнения за нея от разнообразни сдружения и асоциации в туристическия бранш “, сподели ръководителят на Българска асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред БГНЕС. Припомняме, че през вчерашния ден съпредседателят на асоциацията Павлин Петров разкритикува Динкова след нейно изявление през уикенда и писа слаб 2 на министъра на туризма.

Истината е, че в бранша има други извънредно готови хора, които да тропнат с пестник по масата на Асен Василев, и да отстояват бюджета за туризма. „ Имаме 10 милиона лв. бюджет, а Черна гора – като наш минимален съперник, да вземем за пример, разполага с 25 милиона евро бюджет за реклама. Ние сме толкоз изостанали по отношение на другите страни, че даже е срамно “, добави специалистът в сектора. Знаете ли по какъв начин наподобява Динкова в профил за нас? – тя не взима никакво отношение по въпроса с перките в морето, тъй като е излъчена от „ Да, България “, която е вносител на Закона за перките в морето. И питаме в този момент – тя министър на туризма ли е, или политическо лице от „ Да, България “, попита още Алибегов. В туризма няма място за политика, страната би трябвало да поддържа бизнеса, а не да му пречи по всякакъв начин.

Негативите, които България аргументи на съветските туристи, че отеква още доста години върху туризма у нас – най-малко в идващите 10 години, счита Алибегов. „ Войната е нещо доста неприятно, само че нито нашите сътрудници в Гърция, Албания или Хърватска, Черна гора, Македония, Сърбия – никой не си разреши да изгони съветските туристи, нищо, че Гърция и Хърватия са част от Европейски Съюз. И като приказвам с нашите сродни организации в Гърция, да вземем за пример, и им описвам по какъв начин тук даже коли с съветски номера не могат да влизат, те споделят: „ в случай че това се случи у нас, несъмнено министърът, взел това решение, ще бъде извлачен от министерството му “. Те не могат да схванат за какво се случва това, в Гърция е цялостно с съветски туристи. Какво общо има един елементарен екскурзиант с политиката на държавния си глава?

С какво човек, съветски екскурзиант, който е приел България за своя страна, в която си купува парцел, да е отговорен за някаква държавна политика? Руските туристи идваха през май и си тръгваха през ноември, не идват единствено за един уикенд. Бяха си отворили техни магазини, самите те вложиха в България, ние взехме решение да ги изгоним. Нашите сътрудници в Гърция и Хърватска ни се смеят и ни се подиграват. И след края на войната съветските туристи няма да се върнат у нас, тъй като помнят по какъв начин сме се отнесли към тях “, възмути се Алибегов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР