Не съм забранил достъпа на Бюрото до веществени доказателствени средства,

...
Не съм забранил достъпа на Бюрото до веществени доказателствени средства,
Коментари Харесай

Цацаров: Не съм забранил достъпа на Бюрото за СРС до доказателства

Не съм забранил достъпа на Бюрото до материални доказателствени средства, възпроизвел съм наредба на чл.198 от Наказателно-процесуален кодекс. Ако бъде изменена, ще издам напътствие в сходство с нея. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров на взаимно съвещание на парламентарните комисии за надзор над службите за сигурност и по вътрешна сигурност и публичен ред.

Той означи, че от 2016г. до в този момент, от когато важи напътствието му, бюрото за надзор на СРС е направило 192 инспекции.

„ Да се спекулира, че основният прокурор е блокирал достъпа на Бюрото до материални доказателствени средства и по този начин му е попречил е меко казано лъжа “, съобщи той. „ Изключително мощно в общественото пространство от Бойко Рашков бе посочено, че Прокуратурата блокира работата на Бюрото или както бе казано от телевизионния екран, че от основния прокурор е неразрешен достъпа на Бюрото до материални доказателства “, посочи Сотир Цацаров.

„ Изключително съм щастлив, че през днешния ден господин Рашков се поправи и разбра, че това е напътствие, въпреки че сподели, че е напътствие с темперамент на заповед “, разяснява той. „ Това напътствие беше раздадено на всички членове на комисиите. Това е единствения метод да се разбере защо става дума. Мисля, че то е налично и за медиите “, изясни основният прокурор. „ Нито един път до последните изявления на Бойко Рашков в Народното събрание, изключително пред медиите, не стана дума, че това напътствие пречи на членовете на Бюрото да работят “, съобщи Сотир Цацаров. „ Любопитно е, че тезата, че напътствието пречи съответствува със разногласията в пленарна зала “, сподели още той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР