Не съм съгласен страните от Западните Балкани да станат пълноправни

...
Не съм съгласен страните от Западните Балкани да станат пълноправни
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер: Против съм скорошно влизане на Западните Балкани в ЕС

Не съм склонен страните от Западните Балкани да станат пълноправни членки на Европейския съюз в скоро време, сподели ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила, съобщи РИА Новости.

Лидерът на органа на изпълнителната власт на 28-те уточни, че Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия и Черна гора би трябвало да извършат огромни и радикални промени, с цел да се причислят към блока. "В същото време, обаче, ние не би трябвало да загърбваме тези страни и би трябвало да им оказваме помощ. В противоположен случай ние рискуваме да се върнем при започване на 90-те ", стимулира се той, като напомни войните в Словения, Хърватия и Босна и Херцеговина, съпътствали разпадането на Югославия.

Юнкер също изрази несъгласието си с резолюцията на Европейския парламент от 6 юли. Тогава законодателите на блока предложиха на Брюксел да спре договарянията с Анкара за турското участие в блока поради промени в Конституцията. "Реформите плануват разширението на пълномощията на президента Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила. Анкара обаче с вътрешната си политика от ден на ден се отдалечава от нас ", сподели още шефът на Европейска комисия.

Албания, Македония, Сърбия и Черна гора към този момент имат статут на кандидат-членки на Европейски Съюз. През февруари 2016 година публична молба за участие подаде Босна и Херцеговина. Турция стартира договаряния за присъединение към блока още през 60-те години. Процесът на няколко пъти бе преустановяван. Към днешна дата Анкара е затворила 11 от 36-те преговорни глави.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР