Не са откри нарушения в автобуса, който се превърна в

...
Не са откри нарушения в автобуса, който се превърна в
Коментари Харесай

Не са открити незаконни стоки във фаталния македонски автобу...

Не са откри нарушавания в рейса, който се трансформира в ковчег за 45 македонски жители на автомагистрала „ Струма “, при влизането му у нас от Турция. На Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево е сбъднат обикновен надзор, като не са открити нередности, оповестиха в отговор на наше питане от Агенция „ Митници “.

Съгласно Спогодба сред държавното управление на Република България и държавното управление на Република Северна Македония за интернационалните автомобилни транспорти Агенция „ Митници “ ревизира разрешителни издадени от българския орган ИААА /Изпълнителната организация “Автомобилна администрация “/. В съответния случай става въпрос за „ инцидентен транспорт “, който пътува с пътническа ведомост „ Интербус “, каквато е била налична.

Служителите на Агенция „ Митници “ не ревизират лицензите за интернационален транспорт на пасажери издадени от страни отвън Европейски Съюз. Тези лицензи се ревизират от издаващата страна, т.е. в тази ситуация задължението за инспекция е на институциите в Република Северна Македония, прецизират от Агенцията.

На влизащите от Турция транспортни средства с пасажери, в това число рейсове, се реализира регулярен митнически надзор. Недекларирани или над лимитите за безмитен импорт артикули най-често се откриват тютюневи произведения, перилни препарати и друга козметика, текстилни произведения, за някои от които се установи, че съставляват подправени артикули, както и храни, някои от които неразрешени за импорт в Европейски Съюз от трети страни (месо и млечни продукти), споделиха още там.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР