Не са много животните, които могат да ни покажат какво

...
Не са много животните, които могат да ни покажат какво
Коментари Харесай

6 животни, които завинаги принадлежат на своите партньори

Не са доста животните, които могат да ни покажат какво в действителност е преданост. Само към 3-5% от тях имат един сътрудник за целия си живот. А някои двойки даже имат свои обичаи в връзките, които са най-чистият израз на предаността им един към различен.

1. Слънчевите аратинги избират сътрудниците си на възраст към 4-5 месеца.

© Shutterstock.com

Тези дребни папагали живеят в североизточната част на Южна Америка. Те са доста обществени и живеят дружно в стада, общувайки с висок глас. Преди да влязат в сериозна връзка, те стартират като се хранят и отглеждат взаимно.

2. Сивите короновани жерави имат специфична сватбена гала.

© Shutterstock.com

Тези птици, които живеят в Уганда, одобряват връзките си доста съществено. За да покажат своята ангажираност, двама млади сътрудници танцуват между тях пред стадото, преди да се отдалечат да гнездят.

3. Медните маймуни тити могат да станат ревностни.

© Steven & Courtney Johnson & Horwitz / Flickr

Титите живеят в тропическите гори на Южна Америка. Взаимоотношенията им са доста специфични в животинското царство, тъй като се свързват прочувствено с сътрудниците си. Те даже се разстройват, когато са разграничени. Двойките остават дружно след сезона на чифтосване, прекарвайки сантименталните си моменти, седнали една до друга със сплетени опашки.

4. Тъпоклюните кайри търкат човките си една в друга, като че ли се целуват.

© Shutterstock.com

Тези дребни птици рядко сменят сътрудниците си и всяка година се връщат на едно и също място, с цел да гнездят дружно с обичания си. След като майката снася яйце, тя се грижи за него, а бащата носи храна и пази гнездото.

6. Дикдики героично пазят сътрудниците си от други фенове.

© EastNews

Тези антилопи-джуджета може да са с дребни размери, само че имат огромни сърца. Въпреки че споровете са необичайност, мъжете постоянно са подготвени да се бият за своите близки. Когато се появят другите дикдики, двамата мъжки се блъскат един в различен, стопират бързо, кимат с глава и се обръщат, повтаряйки тази гала, до момента в който съперникът не се откаже.

7. Видрите се държат за ръце, до момента в който спят, с цел да не се изгубят.

© Shutterstock.com

Гигантските речни видри остават обичливо семейство и живеят дружно в общественост с други видри, откакто имат поколение. Те разделят фамилните си задания по равно и от време на време други видри могат даже да оказват помощ посредством гледане на дете.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР