Не са малко хората, които след раздяла отново се събират

...
Не са малко хората, които след раздяла отново се събират
Коментари Харесай

Отново заедно с бившия – мисията възможна

Не са малко хората, които след разлъка още веднъж се събират с някогашния си сътрудник в опит да си дадат нов късмет да оправят нещата посред им. И въпреки да има доста аргументи, заради които това не всякога е добра концепция, от време на време може да бъде задачата допустима. Все отново няма идентични хора и всяка връзка е друга от останалите.

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Така че в случай че и вие с някогашния ви желаете да си дадете втори късмет, добре. Но има някои неписани правила, които би трябвало да следвате.

Също не забравяйте, че да се съберете още веднъж с някогашния си не е като това, когато за първи път сте почнали да излизате. Вече имате зад тила си минало, като от оправянето с него и взимането на значимите поучения ще зависи дали връзката ви има бъдеще. Ето някои препоръки:

Не бързайте с физическата фамилиарност

Важно е да дадете приоритет на прочувствената връзка преди възобновяването на физическата фамилиарност, когато мислите да се сдобрите с някогашния след разлъка. Това разрешава по-дълбоко схващане на потребностите и претекстовете на другия, основава опция за неспокойствие и очакване, като в същото време предизвиква по-силна прочувствена връзка.

Прибързването с физическата фамилиарност, без да се обърне внимание на главните прочувствени аспекти, може да докара до краткотрайно задоволство. Но то може да попречи на растежа и стабилността на връзката в дълготраен проект. Периодът на липса на физически контакт също може да извърши връзката с неспокойствие и очакване, като насърчи по-силна прочувствени и интимни взаимоотношения.

 с някогашния

Научете се да простите

Когато двама души се събират още веднъж след разлъка, прошката е от решаващо значение. Тя допуска освобождение от старите обиди, злост и предпочитание за възмездие, тъй като дано признаем, доста е евентуално да сте минали през всички тези страсти тогава. Прошката дава опция да започнете всичко изначало, да възстановите близостта и да установите доверие.

Също по този начин подкрепя прочувственото възобновяване, намаляването на напрежението и оптимизма във взаимоотношенията. Самоанализът, съпричастността и откритата връзка са нужни за дългия и сложен развой на амнистия. Той ви дава опция да изградите здравословна прочувствена среда, лишена от яд и неприязън. Това е подарък, който оферирате на себе си и на връзката си с някогашния си и към този момент сегашен сътрудник.

 с някогашния

Бъдете реалисти

Да бъдете реалисти е значима настройка, която би трябвало да поддържате, когато се събирате още веднъж с някогашния си след разлъка. Тя включва признание и култивиране на страстите, като в същото време се регистрират действителностите на връзката.

Като съчетавате прочувствената просветеност с рационалното мислене, можете да вземате осведомени решения и да предприемате дейни стъпки към основаването на пълноценно и стабилно партньорство с някогашния. Като балансирате страстите си с реалистично мислене, можете да се справите с провокациите и да работите за по-здрава и удовлетворяваща връзка.

 с някогашния

Не се ровете в предишното

Говоренето за минали неточности, обиди или обвинявания може да докара до отрицателна атмосфера и да попречи и на двамата сътрудници да възприемат изцяло опцията за ново начало. Вместо това е по-продуктивно да се концентрирайте върху бъдещето и да обсъдите общите цели и проекти. Участието в открити и градивни диалози за общите желания и стремежи оказва помощ за подсилване на възприятието за единение и целенасоченост.

Когато се събирате още веднъж след разлъка с някогашния, е значимо да дадете приоритет на растежа и подобрението, вместо да се занимавате с минали обиди. Като изместят фокуса към бъдещето, двамата сътрудници се усещат стимулирани и подкрепени и могат да изградят обща визия и да работят дружно като екип. Ако е належащо, търсенето на професионална помощ може да обезпечи безвредно пространство за решение на проблемите от предишното, като в същото време се поддържа ориентирано към бъдещето мислене.

Разбира се, това надалеч не значи да повтаряте грешките от предишното, тъй като в случай че не сте си взели поучения от тях, нищо положително не ви чака. Просто концепцията е да не обвинявате другия за минали неща, в случай че към този момент се допуска, че сте изяснили всичко, с цел да решите да се съберете още веднъж.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР