Не разбирам защо партиите и политиците се страхуват от мажоритарния

...
Не разбирам защо партиите и политиците се страхуват от мажоритарния
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Няма защо партиите да се страхуват от мажоритарния вот

Не разбирам за какво партиите и политиците се опасяват от мажоритарния избор. Не ми е ясно също от кое място накъде партиите би трябвало да завладяват институциите с някакви партийни квоти. 

Това разяснява пред 7/8 тв проф. Александър Маринов, началник на Стратегическия съвет към президента Румен Радев. 

Има два разновидността. Или партиите ще осмислят извънредно тежкото състояние, в което те се намират и заради това слагат обществото в същото тежко състояние, или ще бъдат кахъри, просто тъй като хората няма да желаят повече да им се доверяват. и тогава няма да има нищо чудно, че доста хора биха сложили въпроса за нов вид държавно ръководство. След като една форма не работи, за какво не се търси друга, уточни той.

Ако сходни настроения се появят в обществото, тогава кой има правото да му каже, че е невежо или недемократично. Силно се тормозя и се нервирам, че една доста дребна част от обществото си присвоява правото д а раздава оценки, да лепи етикети, да дели хората на категории и да ги опълчва, уточни той.

Ние всички като жители имаме право на глас - един жител - един глас, заключи професорът.

Президентът не може да си направи  политически план, тъй като Конституцията не му позволява. Той може единствено да показва отношение, изясни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР