Не получихме компенсациите във вида, в който искахме. Получихме трохи.

...
Не получихме компенсациите във вида, в който искахме. Получихме трохи.
Коментари Харесай

Животновъд: Получихме трохи, протестът ни няма нищо общо с изборите

„ Не получихме обезщетенията във типа, в който искахме. Получихме трохи. Ние организирахме доста срещи с министри, в това число и по време на служебното държавно управление, на които обяснявахме, че има потребност от увеличение на бюджета по ограниченията. “

Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime Цветомир Христов, член на УС на Обединение „ Български животновъди “.
Ставката в бранш „ Говедовъдство “ по сегашната скица бе 73 лева на животно против 192 лева в миналата година.
„ Представете си какъв брой хора са си създали сметката авансово, разчитат на тези средства, с цел да покриват разноските си “, уточни Христов.

Той изясни, че митингите са планувани въз основата на оповестения бюджет , който е бил понижен спрямо миналата година, само че даже и на негова база изчисленията на фермерите показвали по-висока ставка от изплатената.

Няма виртуални крави “, акцентира фермерът.
Когато подаваме сигнали против нас стартират офанзиви. Къде влизат на инспекции? Няма по какъв начин държавен чиновник да отиде там, където знае, че има пропуск и да признае, че от 10 години тази плантация взима дотации.
Ние нямаме призма, през която отмрели или отпаднали животни, да ги отпишем “, изясни животновъдът.

„ Сухото мляко продължава да цялостни пазара. Вносът на замразено месо продължава да цялостни предприятията, които преработват. В Европейски Съюз има закон, който не разрешава да бъде употребявано месо, замразено преди повече от 6 месеца. Но това месо идва при нас, влиза във фабриките и излиза на пазара “, уточни Христов.

„ Протестната ни подготвеност остава. Протестът няма нищо общо с изборите. Не ни интересуват избори , както и нямаме време да гледаме телевизия. Ние работим по 16 часа във фермерите “, сподели фермерът.

Нашата организация беше първата, която поддържа земеделския министър с декларация. Смятахме, че той е производител и го имахме за непосредствен човек до нас, само че се оказа, че сме подлъгани . Оказа се, че не можем да водим разговор и че и той като доста други е измамен от всякакви статистики в администрацията и кухи изречения като „ виртуални животни “, което ни наскърбява. Ние не сме нарушители. Не може по този метод да ни обвинят всички “, акцентира Христов.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР