Не пийте чай от женшен, ако страдате от високо кръвно,

...
Не пийте чай от женшен, ако страдате от високо кръвно,
Коментари Харесай

Без чай от женшен при високо кръвно, без мащерката и риган при бременност

Не пийте чай от женшен , в случай че страдате от високо кръвно , а при бременност внимавайте с мащерката и ригана. Това поучава лекарят Надежда Капнинская пред вестник „ Известия ”, представен от " Телеграф ".

Ползите от билковите чайове са неоспорими, само че единствено дипломиран доктор би трябвало да ги предписва. Почти всички лечебни растения имат противопоказания и вероятни странични резултати. Много билки съдържат токсични субстанции и изискват ограничение на приема или цялостно прекъсване при хора, страдащи от алергии и полиноза, сподели експертът.

Има и чайове, които са безвредни за организма. Например добър избор за ежедневна консумация е на основата на примес сред листата от къпини и малини. Друга здравословна запарка се подготвя от плодове на шипка. Те имат прелестен усет и са богати на витамин С. Трябва да се означи, че е по-добре да купувате чайове от билковите аптеки след консултация с персоналния доктор, написа БГНЕС. При високо кръвно са неразрешени всички билкови настойки, съдържащи женшен , божур, корен от марал, защото те имат способността да го подвигат. Някои хора избират да пият билкови чайове без кофеин вместо други отвари, с цел да избегнат излагането на кофеин по време на бременност. Въпреки това не всички билкови чайове са безвредни за приложимост по време на бременност.

Някои билки могат да са нездравословни по време на бременност. През първия триместър не можете да приемате риган и мащерка - те мощно покачват тонуса на матката, поучава Капинска. Освен това билковите чайове, съдържащи корен от билката черен кохош или женско биле, могат да провокират прибързано раждане и би трябвало да се заобикалят.

Излагането на високи равнища на кофеин от питиета като чай по време на бременност може да докара до затруднения, както и да усили риска от импровизиран аборт или ниско тегло при раждане. Повечето проучвания демонстрират, че рискът от затруднения остава относително невисок, в случай че поддържате дневния си банкет на кофеин под 200–300 мг дневно. Въпреки това Американският лицей по акушерство и гинекология предлага да не се надвишава границата от 200 мг.

Въпреки че умерената консумация на чай е доста здравословен избор, повече от 3–4 чаши или 950 мл дневно може да има някои негативни странични резултати освен върху бременните дами. Дори здравите хора би трябвало да внимават с другите типове отвари, без значение дали са билкови или не. Причината, че те са богат източник на клас съединения, наречени танини. Те от своя страна могат да се свързват с желязото в избрани храни и да пречи на усвояването му. Дефицитът на желязо е един от най-честите дефицити на хранителни субстанции в света и в случай че имате ниски равнища на желязо, несъразмерният банкет на чай може да утежни положението ви. Танините на чая е по-вероятно да попречват усвояването на желязо от растителни източници, в сравнение с от храни от скотски генезис. Някои чайове пък съдържат кофеин. Прекомерната консумация на кофеин от чай или различен източник може да способства за възприятие на тревога, стрес и безпокойствие. Една междинна чаша от 240 мл съдържа към 11–61 мг акофеин, според от сорта и метода на подготвяне. Черните чайове нормално съдържат повече кофеин от зелените сортове и колкото по-дълго накисвате чая си, толкоз по-високо е наличието му на кофеин.

Снимка: Уикипедия
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР