„Не отговорих на човека, който ми отправи заплахата онлайн. За

...
„Не отговорих на човека, който ми отправи заплахата онлайн. За
Коментари Харесай

Ицо Хазарта: Не отговорих на човека, който ме заплаши! Спокоен съм за себе си

„ Не отговорих на индивида, който ми насочи опасността онлайн. За мен по-важно беше да покажа по какъв начин тя ми е подействала “, сподели депутатът Христо Петров, прочут по-добре като Ицо Хазарта.

В деня на полагането на клетва на новия кабинет Петров сподели от парламентарната естрада, че е получил предизвестие да не поддържа партията на Кирил Петков и Асен Василев, тъй като ще загуби най-ценното, което има. Именно тази опасност го предиздвикала да встъпи в политиката.

„ Спокоен съм за себе си. Имайте поради, че в света, в който живеем има доста способи да навредиш на един човек. Те не са безусловно свързани с физическо посягане “, сподели Петров пред БТВ.

„ Не мога да бъда сигурен дали създателят на това обръщение беше в пленарната зала. Може би за себе си мога, само че в случай че отговоря непосредствено на този въпрос, това ми бе сложило в доста особена обстановка “, сподели Петров.

В изявлението си пред Народно събрание Петров сподели, че познава спонсорите и началниците на депутатите. „ Има си политически партии, те имат управления. Има хора, които дават задания, други, които им оказват помощ. В българската реалност това е нещо обикновено. Друг е въпросът дали е обикновено по принцип “, сподели Петров. Той отхвърли поименно да назове кого има поради.

Той добави, че е оповестил своята мотивация да поддържа „ Продължаваме промяната “, само че в случай че е желал да подаде сигнал в прокуратурата е щял да го направи. През седмицата Петров разяснява, че няма да спомага на държавното обвиняване, до момента в който основен прокурор е Иван Гешев.

„ Смятам, че ролята на основния прокурор е да пази няколко български жители, а не всички, както му е вменено по закон. Имам много неща да кажа в поддръжка на това, само че хората не се нуждаят от тях, тъй като го знаят и без мен “, сподели Хазарта.

Петров разяснява и изявления в медиите по отношение на неговото решение да не спомага на следствието. „ Един ваш сътрудник беше написал, че чалгата и рапа би трябвало да се махнат от политиката и приключи с „ Така че, момченце, признай си “. Беше забавно да видя по какъв начин кореспондира това послание към чужд, който е татко на три деца, депутат… и да му викаш момченце. Мога да му дава отговор, само че като народен представител би трябвало да имаш избрани задръжки “, сподели Петров.

На въпрос по какъв начин се усеща, че е победил Бойко Борисов и Корнелия Нинова на изборите, Христо Петров сподели, че очевидно хората са желали да изберат естествен човек.

„ Хората чакат смяна. Очакват нещо друго от това, което са получили до момента. Според мен има значение, че тези хора ме познават. Те чакат нещо друго “, сподели Хазарта.

Приоритети в политиката

„ Разчитам на хората, поради които се взех решение на тази стъпка. Това са Кирил Петков и Асен Василев. Разчитам и на Николай Денков, който е удивителен в своята сфера “, сподели Христо Петров, който още преди изборите разгласи, че ще работи в областта на образованието.

„ Това, което желая да трансформира е децата да стартират да вървят с интерес на учебно заведение. Да не е наказването и страха от двойката водеща мощ. Ние като страна имаме голяма потребност от напредък в образованието “, сподели още Петров.

На въпрос по какъв начин ще се сработи обединението, Хазарта даде образец с Холандия.

„ Там от години ръководството е в ръцете на обединения. Хората не дават еднолично властта на някого, те споделят, че би трябвало да си говорите. Аз се отнасям с почитание към безусловно всички в Народното събрание. Те, за разлика от хората във „ Facebook “, са поели отговорността да работят – може да е за персонална полза, може да е за изгодата на страната, само че са поели отговорността “, сподели той.

На въпрос за какво първо е отказал на Петков да влезе в политиката, Петров сподели, че всички казвали „ не “. „ Остават едни, които споделят да и тези, които споделят да не ми харесват. Аз не съм направил нищо за моята страна и няма да се усещам добре, в случай че не опитам да трансформира това “, сподели Петров.

Хазарта, който през днешния ден чества и рожден ден сподели, че ще разчита най-много на личната си съвест и на околните си хора, с цел да не се трансформира в политиците от песните си.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР