Не отговарят на истината твърденията, че срещу журналистката Мария Цънцарова

...
Не отговарят на истината твърденията, че срещу журналистката Мария Цънцарова
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма образувано досъдебно производство срещу Мария Цънцарова

Не дават отговор на истината изказванията, че против журналистката Мария Цънцарова е формирано досъдебно произвеждане, декларират от Окръжната прокуратура в Пазарджик, съобщи БГНЕС.

От там внесоха обяснения, че от чиновници на Групово дело „ БОП “ Министерство на вътрешните работи е осъществена инспекция за закононарушение по член 319а алинея 1 от Наказателен кодекс.

Резултатите от същата са постъпили в Оперативна програма –Пазарджик, с мнение за формиране на досъдебно произвеждане. С разпореждане от 14.07.2022 година на ОП-Пазарджик е било формирано досъдебно произвеждане за това, че в интервала от 06.01.2022г. и на 07.01.2022г. в гр. Велинград непозволено е сбъднат достъп до осведомителна система – Национална здравна осведомителна система, като е получена информация по отношение на персонални здравни данни на физически лица, касаещи имунизационния им статус и казусът не е незначителен - закононарушение по чл.319а ал.1 от Наказателен кодекс.

Не дават отговор на истината изказванията, че против журналистката Мария Цънцарова е формирано досъдебно произвеждане, декларират от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Предмет на досъдебното произвеждане са обстоятелствата и събитията, относими към предмета на закононарушението. По досъдебното произвеждане не е повдигнато обвиняване, като на сегашния стадий се събират писмени доказателства и се правят разпити на лица в качеството на очевидци.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР